Banner 980x90

Saeima noraida priekšlikumu, ka deputāts var saņemt tikai vienu algu neatkarīgi no amatu skaita

Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Saeima ceturtdien, 5.maijā, nolēma nenodot izskatīšanai komisijās opozīcijas deputātu rosinātos likuma grozījumus, kas paredzēja, ka parlamentārieši varēs saņemt tikai vienu algu neatkarīgi no ieņemamo amatu skaita.

Noraidītās izmaiņas likumā būtu nostiprinātas attiecībā uz gadījumiem, ja viena persona ieņemtu vairākus no šiem amatiem - Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas priekšsēdētāja biedrs, Saeimas sekretārs, Saeimas sekretāra biedrs, Saeimas komisijas priekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Opozīcijas parlamentārieši rosināja noteikt - ja Saeimas deputāts vienlaikus pildīs vairākus no minētajiem amatiem, tad viņš būs tiesīgs saņemt attiecīgo mēnešalgas daļu tikai par vienu no šiem amatiem pēc savas izvēles.

Veikt attiecīgās izmaiņas piedāvāja pie frakcijām nepiederošais deputāts Artuss Kaimiņš un partijas "No sirds Latvijai" parlamentārieši Inguna Sudraba, Gunārs Kūtris, Aivars Meija un Arvīds Platpers.

Grozījumus bija rosināts veikt Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs pēc "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) rosinājuma šogad veica grozījumus iekšējā normatīvajā aktā, nosakot, ka deputāts, kurš pilda vairākus amatus, uz kuriem attiecas tiesības saņemt paaugstināto atlīdzību, ir tiesīgs atteikties no vienas vai vairākām likumā minētajām mēnešalgas daļām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)