Banner 980x90

Sabiedroto uzvaras pār nacistisko Vāciju 73.gadadienas svinības Daugavpilī aizrit bez starpgadījumiem

Daugavpils, 9.maijs, LETA. Sabiedroto uzvaras pār nacistisko Vāciju 73.gadadienas svinības Daugavpilī pagaidām aizrit bez starpgadījumiem, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē.

Šodien Daugavpilī vairāk nekā tūkstoš iedzīvotāju piedalījās sabiedroto uzvaras pār nacistisko Vāciju 73.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos.

Piemiņas pasākumus ievadīja Otrā pasaules kara veterānu un viņu atbalstītāju gājiens. Nesot rokās transparentus un palielinātas savu karā kritušo radinieku un nu jau aizsaulē aizgājušo cīnītāju fotogrāfijas gājiena dalībnieki un "Nemirstīgo pulks" pa 18.novembra, Viestura un Rīgas ielu sekoja līdz Dubrovina parkam, kur plkst.12 sākās svinīgā ceremonija, kurā klātesošos uzrunāja veterāni, vietējās pašvaldības, Krievijas un Baltkrievijas ģenerālkonsulātu pārstāvji, politiķi un garīdznieki, notika klusuma brīdis, svinīga ziedu un vainagu nolikšana.

Uzrunājot klātesošos Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims (Mūsu partija) atzīmēja, ka veterānu ar katru gadu kļūst aizvien mazāk, bet to, kas piedalās svētku gājienā - vairāk. Esmu lepns par to, ka 9.maijs daugavpiliešiem ir svēti svētki un nedrīkst pieļaut, lai tie izzustu.

Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Andrejs Vladimirovs norādīja, ka 9.maijs ir kļuvis par kopīgiem svētkiem visiem tiem, kam ir dārgi brīvības un taisnības ideāli, dārga turpmāko paaudžu nākotne. Tie ir svētki ar asarām acīs. Tā ir diena, kas daudzām tautām paliks atmiņā kā liels nacionālais lepnums. Savus uzrunas noslēgumā Vladimirovs vēlēja daugavpiliešiem veselību, mieru, labklājību un labu svētku noskaņojumu.

Sveicot klātesošos svētkos, Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs 9.maijs nes dažādas izjūtas - gan skumjas par lielajiem zaudējumiem, gan prieku par uzvaru, gan atbildību par mieru un izpratni par to, ka pašreizējā sarežģītajā politiskajā situācijā pasaulē miers ir ļoti trausls, un ka mūsu pienākums ir nepieļaut jaunu karu izcelšanos.

Svinīgos pasākumus plkst.13 Vienības laukumā turpināja koncerts, kurā uzstājās nacionālo kultūras biedrību pašdarbības kolektīvi, kā arī vieskolektīvs no Krievijas pilsētas Pleskavas.

Svinīgo pasākumu otrajā cēlienā paredzēts svētku koncerts Vienības laukumā plkst.19 un sabiedroto uzvaras Otrajā pasaules karā 73.gadadienai veltīts svētku salūts plkst.22.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)