Banner 980x90

Rudenī Daugavpils novadā sāks darbu reorganizētās bāriņtiesas

Rīga, 1.jūl., LETA. Ne vēlāk kā līdz 1.oktobrim Daugavpils novadā jāsāk darboties reorganizētajām bāriņtiesām, izveidojot divas iestādes tagadējo piecu vietā, lēmusi novada dome.

Saskaņā ar lēmumu optimizācijas process ir jāpabeidz ne vēlāk kā līdz 30.septembrim un jaunajām bāriņtiesām darbs jāsāk ne vēlāk kā ar 1.oktobri. Optimizācija tiek veikta, ņemot vērā Valsts kontroles ieteikumus.

Pārmaiņas paredz piecu novada bāriņtiesu - Kalkūnes, Līksnas, Naujenes, Skrudalienas un Višķu - optimizāciju, veidojot divas Daugavpils novada bāriņtiesas. Līdz 5.augustam paredzēts sagatavot priekšlikumus reorganizācijas procesa īstenošanai.

Pašlaik Kalkūnes bāriņtiesa apkalpo Kalkūnes, Lauceses, Medumu un Sventes teritoriālās vienības, Naujenes bāriņtiesa Naujenes un Biķernieku pagastus, bet Līksnas bāriņtiesa - Kalupes, Līksnas, Nīcgales un Vaboles vienības. Skrudalienas bāriņtiesa darbojas Demenes, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagastos, bet Višķu bāriņtiesa apkalpo Ambeļu, Dubnas, Maļinovas un Višķu teritoriālās vienības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)