Banner 980x90

Rotko mākslas centrā rīkos jaunu glezniecības simpoziju par godu Silvai Linartei

Rīga, 20.jūn., LETA. Godinot mākslinieces un ilggadējās mākslas pedagoģes Silvas Linartes piemiņu, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks aizsākta jauna simpozija tradīcija - no 25.jūnija līdz 5.jūlijam norisināsies pirmais starptautiskais glezniecības simpozijs "Silva Linarte", aģentūru LETA informēja centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Pasākums tiek rīkots, apzinoties Linartes mākslas mantojuma unikalitāti un veicinot interesi par Daugavpili kā mākslinieciski rosinošu pilsētu. Simpozijā piedalīsies septiņi mākslinieki - Svens Drobnica no Zviedrijas, spāņu mākslinieks Rodrigess Gomess Gonsalo, Anna Abidina no Krievijas, Latviju pārstāvošā Guna Millersone, Agata Čermuškina-Čruta no Polijas un Ģiedre Riškute no Lietuvas.

Paegle skaidroja, ka māksliniecei un mākslas pedagoģei Linartei (1939-2018) bija un joprojām ir īpaša saikne ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Ne tikai tādēļ, ka viņa ir dzimusi Daugavpils novadā un mantojusi dzimtas piederību Latgales reģionam, bet arī tādēļ, ka jau kopš mākslas centra atklāšanas ir bijusi klātesoša tā aktivitātēs un norisēs.

Simpozija atklāšanā 26.jūnijā plkst.15 Rotko centrā notiks mākslinieku prezentācijas, kurās viņi prezentēs sevi, savas gleznošanas tehnikas un idejas, kuras paredzēts īstenot simpozija laikā.

Simpozija dalībnieku darbu izstāde tiks atklāta 5.jūlijā plkst.16.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)