Banner 980x90

Rotko mākslas centrā būs skatāma keramiķa Martinsona dzimšanas dienai veltīta izstāde "Spēks"

Daugavpils, 18.janv., LETA. Trīs dienas, no 26.janvāra līdz 28.janvārim, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma Pētera Martinsona dzimšanas dienai veltīta izstāde "Spēks", aģentūru LETA informēja centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Jau tradicionāli, cildinot pasaulslavenā latviešu keramiķa Pētera Martinsona veikumu un atzīmējot viņa dzimšanas dienu 28.janvārī, Rotko mākslas centrs aicina apmeklēt mākslinieka radīto keramikas darbu ekspresizstādi "Pēteris Martinsons. Spēks". Izstādi veido mākslas centra kolekcijā esošās astoņas šamota lauvas, kas radītas laika posmā no 1990. līdz 2011.gadam.

Latvijas valsts simtgades gadā Rotko centrs īpaši aktualizēs Martinsona devumu. Latvijas Laikmetīgas keramikas centra un Rotko mākslas centra sadarbībā tiks organizēta nu jau otrā Starptautiskā keramikas konkursa izstāde "Martinsona balva", kas notiks II Latvijas Starptautiskās keramikas biennāles gaitā.

2018.gadā tiks sākta arī Martinsona mājas izveide. Martinsona māja kļūs par mākslinieka un viņa ģimenes, kā arī privātpersonu dāvināto mākslas darbu kolekcijas mājvietu un viņa radošās personības vēstniecību, saglabājot piemiņu un popularizējot Martinsona ieguldījumu Latvijas keramikas attīstībā.

Izstāde "Pēteris Martinsons. Spēks" būs skatāma Rotko mākslas centra A sektorā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)