Banner 980x90

Rotko mākslas centrā atklās Lietuvas un Latvijas mākslinieku izstādes

Daugavpils, 23.febr., LETA. Starptautiskajā sieviešu dienā, 8.martā, plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta Lietuvas mākslinieka Staša Eidrigeviča zīmējumu izstāde "Saknes un zari", kā arī Latvijas tekstilmākslinieces Ingūnas Levšas darbu izstāde "Otrpus", aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Eidrigevičs izstādei darbus atlasījis, veidojot ieskatu savu zīmējumu attīstības vēsturē, sākot no mākslinieka studiju laikā tapušiem darbiem līdz pat šim brīdim. 70.gadu beigās mākslinieks pievērsās sirreālistiski detalizētiem zīmējumiem, taču vēlāk, kā pats atzīst, līnija kļuva brīvāka un parādījās pirmie mēģinājumi kolāžu, guašas darbu un akvareļu radīšanā.

Māksliniece Levša strādā žakarda tehnikā, aužot digitālos gobelēnus, kas ļauj veidot komplicētas kompozīcijas, atsaucoties un vairāk iekļaujot tajās apkārtējo realitāti. Kā norāda Paegle, ar saviem audekliem Levša piesaka jaunu un Latvijas tekstilmākslā samērā maz izplatītu pieeju, kas lielā mērā balstās uz reālistisku formu pielietojumu un sižetisku konkrētību. Māksliniece piedāvā jaunu skatījumu uz tekstilmākslas iespējām, moderno tehnoloģiju sniegtās priekšrocības apvienojot ar spēju radīt dziļi personīgus vēstījumus.

Abas izstādes Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā varēs apskatīt līdz šī gada 9.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)