Banner 980x90

Rotko centrā uzstāsies amerikāņu čella virtuozs Maksins

Daugavpils, 23.febr., LETA. 9.martā plkst.18 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē uzstāsies pasaulslavenais krievu izcelsmes amerikāņu čellists, komponists un dziedātājs Ians Maksins, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Mūziķis ir guvis starptautisku atzinību, pateicoties savam inovatīvajam spēles stilam un harizmātiskajai skatuves personībai. Kā solists Maksins sniedz vairāk nekā 200 koncertu gadā gan ASV, gan citās pasaules valstīs. Viņš ir uzstājies vairākos pasaulē zināmos mūzikas festivālos, tādos kā "Ravīnija", "Lolapalūza" un "Spoleto". Maksins tiek augstu vērtēts kā klasiskās mūzikas izpildītājs, taču vienlaikus sadarbībā ar citiem māksliniekiem darbojas plašā mūzikas žanru spektrā – džezā, blūzā, flamenko, rokā, R&B un pasaules mūzikā, jaucot stilus un izceļot čellu kā kopsaucēju. Kā viesmākslinieks Ians Maksins ir uzstājies un veicis ierakstus kopā ar Andrea Bočelli, "P.Diddy", "Snoop Dogg", Gloriju Estefanu un Beriju Gibu, kā arī iesildījis Stinga un viņa ģitārista Dominika Millera koncertus.

Ians Maksins ir dzimis Sanktpēterburgā. Sešu gadu vecumā sācis spēlēt čellu Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas mūzikas skolā īpaši apdāvinātiem bērniem. Septiņpadsmit gadu vecumā pārcēlies uz ASV, lai mācītos Manhetenas Mūzikas augstskolā Ņujorkā, pēc tam bijis vadošais čellists ASV orķestru akadēmijā "New World Symphony" Floridā, kur viņam bija iespēja mācīties no tādiem čella meistariem kā Lins Harels, Mstislavs Rostropovičs un Jojo Ma.

Maksina jaunākais albums "Zaria" (2017) ir eklektisks dažādu pasaules tautu mūzikas ietekmju apvienojums, kur skan gan instrumentāli darbi, gan Maksina izpildītas dziesmas sešās dažādās valodās. Albumā ir iekļautas arī Maksina paša kompozīcijas, kur dzirdamas Balkānu tautu, arābu, slāvu, Misisipi blūza un argentīniešu milongas ietekmes.

Koncertā Daugavpilī ASV čellists un dziedātājs uzstāsies kopā ar ģitāristu Jāni Ruņģi, kurš spēlē dažādos džeza un roka sastāvos, ir uzstājies kopā ar Aminatu un Lindu Leen, kā arī ir dalībnieks šogad Mūzikas ierakstu gada balvai nominētajā grupā "Spāre".

Koncertprogrammā skanēs Baha, Geršvina, Levinsona, Grebeņščikova, Vitersa, Stinga, Loida Vēbera un citu komponistu skaņdarbi, kā arī paša Iana Maksina sacerētie darbi. Ieeja koncertā - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)