Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" ļoti nepārliecinošā mačā piekāpjas "Amur" hokejistiem

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", parādot ļoti nepārliecinošu sniegumu, otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Habarovskas "Amur" spēlētājiem.

Vienīgos vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Kaspars Saulietis, bet rīdzinieku labākais vārtu guvējs Tims Sestito jau spēles sākuma daļā guva pleca savainojumu un tika aizvests uz slimnīcu pārbaudēm. Sestito, visticamāk, šī sezona ir noslēgusies.

Kaut rīdzinieki spēles sākumā izvirzījās vadībā, atlikušajā mača laikā "Amur" hokejistiem piederēja ļoti izteikts pārsvars un viņi guva pelnītu uzvaru.

Kaut pirmos momentus izveidoja "Amur", pirmie vārti tika gūti jau ar pirmo rīdzinieku metienu pa vārtiem, kad trešajā minūtē Saulietis pie zilās līnijas uztvēra tālu Edgara Kuldas piespēli, izgāja pret vārtiem un pārspēja Aleksandru Pečurski. Ceturtajā minūtē rīdzinieki nopelnīja vairākumu, bet tā izciešanas laikā Akims Aliju no muguras iegrūda bortā Rīgas "Dinamo" labāko vārtu guvēju Timu Sestito, kurš neveiksmīgi traumēja plecu. Ar Aliju izkāvās Gints Meija, bet Nigērijā dzimušais spēlētājs tika noraidīts uz 5+20 minūtēm.

Līdz ar to rīdziniekiem bija iespēja gandrīz pusotru minūti spēlēt piecatā pret trijiem, tomēr šajā laikā bīstami momenti netika izveidoti. Pilnu laiku vairākumā neizdevās aizvadīt, jo pie noraidījuma tika arī Andris Džeriņš. Kopumā "Amur" pirmajā trešdaļā spēlēja ļoti rupji, tomēr darbojās nedaudz pārliecinošāk, bet Jakubs Sedlāčeks saglabāja Rīgas "Dinamo" vadību ar 1:0.

Otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" sastāvā debitēja 19 gadus vecais uzbrucējs Gatis Sprukts, bet drīz vien rīdzinieki ieguva iespēju cīnīties vairākumā, tomēr šajās divās minūtēs atkal radās grūtības izveidot bīstamus momentus. Jau pirmajā trešdaļā "Amur" izdarīja trīsreiz vairāk metienu nekā mājinieki, un līdzīga tendence bija arī otrajā spēles daļā, tomēr Sedlāčeks turpināja darboties ļoti pārliecinoši.

Trešdaļas vidū "Amur" guva vārtus ar metienu no zilās līnijas, tomēr neilgi pirms tam ripa bija atstājusi zonu, tāpēc rezultāts nemainījās. Diezgan izteikts pārsvars turpināja piederēt "Amur" komandai un pāris sekundes pirms otrās trešdaļas beigām beidzot guva vārtus, kad izcēlās Aleksejs Bivaļcevs, panākot 1:1. Pirmajās divās trešdaļās Rīgas "Dinamo" pa pretinieku vārtiem izpildīja tikai astoņus metienus.

Izšķirošo trešdaļu rīdzinieki iesāka mazākumā, bet "Amur" komandai turpināja piederēt ļoti izteikts pārsvars. Devītās minūtes izskaņā gan arī mājiniekiem bija lieliska iespēja atgūt vadību, tomēr Mika Indraša raidījums no vārtu priekšas lidoja garām.

Tomēr 54.minūtē beidzot "Amur" ieguva vadību - pilnīgi brīvs vārtu priekšā ar ripu bija Jevgēņijs Gračovs, kurš ieraidīja ripu Sedlāčeka sargāto vārtu augšējā stūrī. Neskatoties uz rīdzinieku nokļūšanu iedzinējos, iniciatīva turpināja piederēt "Amur" komandai un Rīgas "Dinamo" līdz mača beigām bīstamus momentus vairs neizdevās izveidot, kas lika ciest zaudējumu. Pēc publiski pieejamās statistikas Rīgas "Dinamo" mačā izpildīja tikai 13 metienus pa vārtiem, kamēr "Amur" - 43.

Rīdzinieki pašlaik turpina mājas spēļu maratonu - tajā pirms šīs cīņas bija aizvadīti trīs mači, kurās gūtas divas uzvaras. Arī nākamie trīs mači gaidāmi savā laukumā - ceturtdien rīdzinieki uzņems Novosibirskas "Sibirj", bet pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma tiksies arī ar tiešo kopvērtējuma konkurenti Minskas "Dinamo" un līgas līderi Maskavas CSKA. Savukārt nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta 30.janvārī.

Abas komandas šosezon jau vienreiz bija spēkojušās, kad "Dinamo" viesos piekāpās ar 1:4.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Pēc somu atbrīvošanas rīdzinieki sešās spēlēs tikuši pie trim uzvarām, duelī ar "Amur" pārtraucot divu uzvaru sēriju.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 3-5 spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 50 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 76 punktiem 52 cīņās.

Savukārt "Amur" ar 65 punktiem 53 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, no astotnieka atpaliekot par deviņiem punktiem. Pēdējās sešās spēlēs "Amur" guvusi četras uzvaras.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl desmit spēles, no kurām astoņas būs savā laukumā. Šajā laikā maksimāli iespējams tikt pie 30 punktiem.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)