Banner 980x90

Remontdarbiem piecos dievnamos Daugavpilī piešķir 26 791 eiro

Rīga, 17.maijs, LETA. Atjaunošanas darbiem piecās Daugavpils baznīcās pašvaldība piešķirs 26 791 eiro, lēmusi pilsētas dome.

Uz pašvaldības līdzfinansējumu Daugavpils reliģiskās kopienas, kuru ēkas reģistrētas kā kultūras pieminekļi, var pretendēt otru gadu. Pērn šādu atbalstu guvušas astoņas reliģiskās organizācijas.

Kārtējā domes sēdē šonedēļ deputāti atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu pilsētas sakrālā mantojuma saglabāšanai. Piecas reliģiskās draudzes, kuru pieteikumi iesniegti atbilstoši programmas nolikumam, ar pašvaldības atbalstu veiks dievnamu ēku un iekārtojuma atjaunošanu un restaurāciju. Piešķirtā līdzfinansējuma apmērs - 26 791 eiro.

Daugavpils Dievmātes Romas katoļu draudzei piešķirti līdzekļi baznīcas tehniskajai izpētei ar ēkas pamatu un pamatnes ģeoloģisko izpēti, Grīvas Romas katoļu draudze ar pašvaldības atbalstu veiks baznīcas ēkas elektroinstalācijas nomaiņu, Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu draudze remontēs dievnama kolonādes kreiso elementu - kolonnas no Baznīcas skvēra un Cietokšņa ielas puses.

Savukārt Mārtiņa Lutera evaņģēliski luteriskā draudze veiks katedrāles māksliniecisko izpēti un īstenos fasādes atjaunošanas un akmens logu restaurācijas projektu, bet Daugavpils Jaunbūves pirmā vecticībnieku draudze nodos restaurācijai ikonu "Evanģēlisti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)