Banner 980x90

Remontdarbi, kurus izdevīgāk ir veikt ziemā

Tradicionāli tieši vasara ir tā sezona, ko pieņemts saistīt ar remontdarbiem piemērotāko laiku, tomēr arī ziemas sezonu nevajadzētu novērtēt par zemu. Turklāt ziemas sezonā remonts var ļaut arī ietaupīt naudu, jo  daudzi veikali piedāvā zemākas izmaksas būvmateriāliem. Arī darba spēku remontdarbiem iespējams noalgot lētāk par to pašu kvalitāti. Protams, ir lietas, ko labāk remontēt vasarā, piemēram, veikt remontu mājas fasādei vai radiatoru nomaiņu, bet ir ļoti daudz remontdarbu, kurus izdevīgāk ir veikt ziemā.

Logu nomaiņa 
Lai arī varētu likties, ka logu nomaiņa pilnīgi noteikti ir vasarā veicams darbs, tomēr arī ziemā iespējams veikt logu nomaiņu dzīvoklī vai mājā. Logu nomaiņa ziemā ir arī labs veids, kā ietaupīt naudas līdzekļus, jo ir uzņēmumi, kas logu maiņai piedāvā zemākas cenas nekā vasaras sezonā. Savukārt, ja baidāties, ka mājoklī būs pārāk auksti saltā ziemas gaisa dēļ, varat ņemt vērā, ka logu maiņa neaizņems nemaz tik daudz laika. Logu nomaiņu arī varat ieplānot rīta pusē, lai pret vakaru darbi jau būtu pabeigti un mājoklis paspētu uzsilt.

Iekšējās apdares darbi
Pateicoties apkurei, ļoti izdevīgi ziemā iespējams veikt iekšējās apdares darbus. Apkure palīdz ātrāk nožūt gan krāsai, gan pielīmētajām tapetēm. Turklāt ziemas sezonā, kas tradicionāli skaitās remontdarbu nesezona, iespējams ietaupīt naudu, jo veikali piedāvā atlaides gan tapetēm, gan krāsām. Darbi var arī raitāk iet uz priekšu tieši ziemas laikā, jo, ja jāalgo meistari darbu veikšanai, ziemā viņi nav tik noslogoti kā vasaras sezonā un nodrošina to pašu kvalitāti kā vasarā, tikai iespējams, ka par izdevīgākām cenām.

Vannas istabas remonts
Ziema ir ļoti izdevīgs laiks arī vannas istabas remontam. Vannas istabā nereti sastopams mitrums, kas ziemā, pateicoties apkurei, samazinās, tāpēc, nomainot flīzes, flīžu līme spēj izžūt ātrāk. Un arī flīzes ziemā iespējams iegādāties lētāk, jo būvmateriālu veikali piedāvā izpārdošanas pagājušā gada flīžu kolekcijām. Protams, ziemas periodā var remontēt ne tikai vannas istabu, bet arī pārējās mājokļa istabas, piemēram, virtuvi.

Mēbeļu remonts
Jā, arī mēbeles ar laiku nolietojas un tām ik pa laikam nepieciešams remonts, un ziemas periods tam ir diezgan pateicīgs laiks. Iespējas mazākiem un lielākiem remontdarbiem var atrast katrā mājoklī, sākot no dīvāna auduma pārvilkšanas, beidzot ar skapīšu rokturu nomaiņu. Kas ir labi, daudzus sīkākus remontdarbus katrs var paveikt pats, tā ietaupot naudu, ko citādi nāktos maksāt meistaram. Savukārt, ja nevēlaties remontēt savas mēbeles, ziema ir piemērots laiks arī jaunu mēbeļu iegādei. Tas ne tikai atsvaidzinās mājokli, bet arī varēs uzlabot ziemas drūmo garastāvokli.  

Vasaras sezonai nepieciešamo lietu remonts
"Kal ratus ziemā, ragavas – vasarā" ir sens, bet ļoti trāpīgs teiciens brīžos, kad runa ir par remontdarbiem. Ziema ir īstais laiks, kad nodoties lielākiem un mazākiem remontdarbiem, lai savestu kārtībā lietas, kas paredzētas vasarai. Tas attiecas gan uz dārza mēbelēm, vasaras sporta inventāru, un, ja mūsdienās reti kuram mājās atrodami rati, tad ziemā noteikti var saremontēt savu velosipēdu.

Mazie remontdarbiņi
Vasarā parasti neviens nevēlas pieķerties mazajiem remontdarbiem, jo ir tik daudz citu lietu, ko darīt ārpus mājas, tāpēc ziemā var droši salabot to, kam vasarā nav atlicis laika, piemēram, var ieeļot čīkstošās durvju eņģes vai nomainīt baterijas dūmu detektoriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)