Banner 980x90

"Eurostat": Latvijā pirmajā pusgadā bijis piektais lielākais eksporta apmēra kritums ES

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijā janvārī-jūnijā reģistrēts piektais lielākais eksporta apmēra kritums Eiropas Savienībā (ES) salīdzinājumā ar 2015.gada pirmo pusi, liecina otrdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Saskaņā ar tiem janvārī-jūnijā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusi eksporta apjoms Latvijā - tāpat kā Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā un Nīderlandē - saruka par 3%. Lielāks kritums reģistrēts Kiprā (-21%), Lielbritānijā (-11%), Grieķijā (-8%) un Somijā (-5%). Lietuvā - tāpat kā Portugālē - reģistrēts eksporta apjoma kritums 2%, bet Francijā un Zviedrijā tas saruka par 1%.

Kopumā 13 ES dalībvalstīs eksportētās produkcijas apjoms janvārī-jūnijā bija mazāks nekā šajā laika posmā pērn. Iepriekšējā gada pirmās puses līmenī eksports saglabājās Igaunijā un Itālijā, bet pārējās 13 valstīs tas pieauga.

Lielākais eksporta apjoma kāpums pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn bijis Čehijā (+7%), Maltā (+5%), kā arī Horvātijā, Rumānijā, Slovēnijā un Ungārijā (visās valstīs +4%).

Importa apjoms gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-jūniju pērn saruka 14 ES dalībvalstīs, Francijā un Vācijā tas saglabājās stabils, bet 12 valstīs reģistrēts pieaugums.

Lielākais importa kritums aplūkotajā periodā reģistrēts Luksemburgā (-9%), Īrijā (-7%), Bulgārijā (-6%), kā arī Latvijā, Lietuvā un Beļģijā (visās valstīs -5%).

Savukārt lielākais importa pieaugums janvārī-jūnijā gada izteiksmē bijis Kiprā (+18%), Maltā un Rumānijā (abās valstīs +8%), Čehijā un Horvātijā (abās valstīs +4%), kā arī Igaunijā un Slovākijā (abās valstīs +3%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)