Banner 980x90

Pūce Daugavpils mēram pieprasa skaidrojumu par iespējamiem pārkāpumiem "Daugavpils ūdenī"

Rīga, 12. jūn., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam (S) pieprasījis sniegt skaidrojumu par pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Daugavpils ūdens" darbībā konstatētajiem iespējamiem pārkāpumiem un pašvaldības rīcību to novēršanā, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

VARAM atsaucas uz Elksniņa preses konferenci, kurā tika paustas aizdomas par nelikumībām, proti, nesankcionētu atkritumu apglabāšanas vietu ierīkošanu, vides piesārņojumu un "melnās kases" ieviešanu "Daugavpils ūdens" darbībā.

Ņemot vērā, ka "Daugavpils ūdens" īsteno Kohēzijas fonda finansētu projektu "Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī", VARAM vēlas pārliecināties par uzņēmuma darbības likumību un spēju apgūt piešķirto finansējumu, kliedējot bažas partā prettiesisku izlietojumu, uzsvēra ministrijā.

Skaidrojums Elksniņam jāsniedz līdz 26.jūnijam.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 5 461 582 eiro, bet peļņa - 180 695 eiro.

Jau vēstīts, ka februāra sākumā pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas tika sākta pārbaude par "Daugavpils ūdens" veidotām nesankcionētām bīstamo atkritumu apglabāšanas vietām.

Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzību, Daugavpils dome sadarbībā ar policiju un Valsts vides dienests (VVD) konstatēja, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas piesārņo apkārtējo vidi Daugavpils administratīvajā teritorijā. Domē secināts, ka tās kapitālsabiedrība "Daugavpils ūdens" ilgākā laika periodā veidojusi nesankcionētas atkritumu apglabāšanas vietas, aprokot tajās bīstamos sadzīves atkritumus.

Vēlāk no amata atbrīvots uzņēmuma valdes loceklis Ģirts Kolendo un vēl vairāki darbinieki.

Aprīlī Daugavpils domes Administratīvā komisija "Daugavpils ūdenim" par nelegālo izgāztuvju veidošanu piemēroja 2500 eiro naudas sodu. Tolaik Elksniņš klāstīja, ka sods piemērots, ņemot vērā VVD un pilsētas Pašvaldības policijas apkopoto informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)