Banner 980x90

Prezentēta pirmā grāmata par Daugavpils teātri

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Piektdien, 13.novembrī Daugavpils teātris piedzīvoja nozīmīgu notikumu – teātra kritiķes un mākslas zinātnieces Silvijas Geikinas grāmatas "Daugavpils teātris" prezentāciju, pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Daugavpils teātra Sabiedrisko attiecību speciāliste Janīna Ivanova.

Daugavpils teātra pirmsākumi sniedzas vēl 19.gadsimtā, laikā, kad biežākie tā apmeklētaji bijuši lielākoties tikai karavīri un virsnieki no Daugavpils cietokšņa. Savukārt laika gaitā teātris spējis sapulcēt kopā visdažādākos cilvēkus. Teātrim ir bagāta vēsture, kura piesātināta ar kontrastiem notikumiem. Grāmatas prezentācijas laikā nelielu ieskatu grāmatas 400 lappusēs aprakstītajā Daugavpils teātra vēsturē sniedza teātra aktieri Kristīne Veinšteina un Egils Viļumovs. Savukārt par teātra komiskajām lappusēm atraktīvi vēstīja Māris Korsiets. Pasākuma svinīgo daļu papildināja muzikālā pauze Sanda Ulpes izpildījumā.

Silvija Geikina atzīmēja, ka Daugavpilī ir meklējamas viņas saknes, par kurām viņa bija piemirsusi. Tikai 2012.gadā, meklējot jaunu tēmu savam pētnieciskajam darbam, viņa pievērsās Daugavpils teātrim. Līdz ar to arī atausa alkas pēc dzimtās puses. Viņa piebilda, ka šī grāmata varētu būt labs iesākums, jo neatbildētu jautājumu un neizstāstītu atmiņu vēl palicis ļoti daudz, tāpēc rosināja arī citus pētīt Daugavpils teātra vēsturi.

Grāmatas autori apsveikt ieradās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, Daugavpils novada domes priekssēdētāja Janīna Jalinska, Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere, Latgales centrālās bibliotēkas direktore Jeļena Šapkova un citi prominenti viesi.

Grāmata tapusi ar Daugavpils pilsētas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda un apgāda "Mansards" atbalstu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)