Banner 980x90

Plāno piešķirt 2,3 miljonus eiro, lai šajā mācību gadā turpinātu valsts līdzfinansējumu par privātajiem bērnudārziem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija piektdien atbalstīja priekšlikumu nākamā gada budžetā paredzēt papildu 2,3 miljonus eiro, lai šajā mācību gadā turpinātu valsts līdzfinansējumu privāto bērnudārzu un aukļu pakalpojuma nodrošināšanai.

Paredzēts, ka šāda valsts atbalsta sniegšana pašvaldību pirmsskolas iestāžu rindu likvidēšanai turpināsies līdz 2016.gada 31.maijam. Šim mērķim Izglītības un zinātnes ministrijai budžetā plānots piešķirt 2,3 miljonus eiro.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka valdībā iepriekš tika atbalstīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikums, ka no nākamā gada izmaksas par bērna pieskatīšanu privātā bērnudārzā vai pie aukles turpmāk gulsies uz pašvaldību pleciem.

Tomēr piektdien, 27.novembrī deputāti vienojās šo atbalstu turpināt līdz nākamā gada 31.maijam.

Par šo priekšlikumu 30.novembrī vēl lems Saeima, galīgajā lasījumā vērtējot nākamā gada budžetu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)