Banner 980x90

Pirmos jaunos tramvajus Daugavpilij piegādās pēc septiņiem mēnešiem

Rīga, 27.nov., LETA. Pirmos jaunos tramvajus AS "Daugavpils satiksme" piegādās pēc septiņiem mēnešiem, noteikts šonedēļ pārvadātāja parakstītajā līgumā ar uzņēmumu "Railvec".

Parakstot līgumu, Daugavpils domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija") izteica cerību, ka projekts, ko īsteno pašvaldības kapitālsabiedrība, tiks realizēts veiksmīgi, un pilsētā būs gan jauni tramvaju vagoni, gan moderni sliežu ceļi.

Pirmie jaunie tramvaju vagoni pilsētai tiks piegādāti pēc septiņiem mēnešiem. Pārvadātājs sola, ka pirmais vagons tiks rūpīgi testēts.

Kā ziņots, Daugavpils dome lēmusi pirkt Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa ražotus tramvajus, ko pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma nodrošināšanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinās galvojumu.

Domē aģentūrai LETA skaidroja, ka pārvadāšanas uzņēmuma vadītājs Romāns Savickis prezentācijā komiteju sēdēs apgalvoja, ka saņemtas pozitīvas atbildes no Ārlietu ministrijas (ĀM) un Drošības policijas (DP).

Tikmēr ĀM aģentūrai LETA norādīja, ka ministrijai nav izprotams Daugavpils domes lēmums iegādāties tramvajus, kuru ražotājs saistīts ar Krievijas militāri rūpniecisko kompleksu. Skaidrojot Savicka pausto, ka saņemtas pozitīvas atbildes no ĀM un DP, ministrijā norādīja, ka ĀM tiešā veidā nav sazinājusies ar Daugavpils domi jautājumā par tramvaju iegādi no minētā uzņēmuma.

Savukārt DP pauda viedokli, ka Daugavpils domes plānos iegādāties Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksā ražotus tramvajus tieši draudi nav saskatāmi, taču šāds darījums var negatīvi ietekmēt Latvijas starptautisko tēlu. Kā aģentūra LETA noskaidroja DP, tā ir izvērtējusi minēto gadījumu. Lai arī netika konstatēti tieši draudi Latvijas valsts nacionālajai drošībai vai iespējams sankciju režīma pārkāpums, DP vērsa pašvaldības uzmanību uz citiem riskiem nacionālajām interesēm, ko var raisīt darījuma noslēgšana.

"DP vērtējumā tramvaju piegāde no Krievijas uzņēmuma var negatīvi ietekmēt Latvijas starptautisko tēlu. Šajā gadījumā jāņem vērā, ka tramvaju iepirkums tiek īstenots Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansēta projekta ietvaros. Līdz ar to laikā, kad pret Krieviju ir noteiktas starptautiskās sankcijas, pašvaldība par ES līdzekļiem plāno iegādāties produkciju no Krievijas, kas turklāt pastiprināti ir saistīta ar šīs valsts militāri rūpniecisko kompleksu," norādīja DP.

Ņemot vērā minēto, kā arī to, ka sankciju režīms ir mainīgs, DP arī turpmāk pievērsīs uzmanību šāda veida darījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)