Banner 980x90

Piesārņotā Šuņupe Daugavpilī vēl tiek uzraudzīta

Rīga, 6.marts, LETA. Speciālisti turpina uzraudzīt pirms nedēļas piesārņoto Šuņupi Daugavpilī, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālās vides pārvaldes pārstāve Guna Novika.

Upē joprojām ir uzstādītas piesārņojumu absorbējošās bonas. Lai arī SIA "VentEko" ir savākusi lielāko naftas produktu daļu, situācija upē tiek uzraudzīta, jo var rasties piesārņojošās vielas izskalojumi no zāles. Tāpat tiek uzraudzīta aka, no kuras produkti nonākuši upē.

Novika nekomentēja, kurš uzņēmums varētu būt novadījis naftas produktus lietus ūdens kanalizācijas sistēmā, uzsverot, ka notiek kriminālizmeklēšana.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas nogalē konstatēts un lokalizēts naftas produktu piesārņojums Daugavpils Šuņupē. Informāciju par upītē redzamu piesārņojuma pleķi Daugavpils reģionālā vides pārvaldes saņēma no vietējiem iedzīvotājiem. Apsekojot notikuma vietu, vides inspektori konstatēja, ka saņemtā informācija ir patiesa un Šuņupes posms līdz Stacijas ielai ir piesārņots ar naftas produktiem.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldību un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu tika organizēti piesārņojuma lokalizācijas darbi - izvietotas absorbējošās bonas Šuņupes posmā lejpus tiltam līdz upes posmam, kas pieguļ SIA "Daugavpils ūdens" teritorijai, tādejādi norobežojot naftas produktu tālāko izplatīšanos.

VUGD darbinieki absorbējošās bonas izvietoja arī lejpus konstatētā piesārņojuma avota. Tāpat ar absorbējošām bonām tika noslēgta piesārņojuma noplūde Šuņupē no akas.

Pilsētas Komunālās saimniecības pārvaldes vides inženieris Kaspars Laizāns pauda aizdomas, ka naftas produktu noplūde ir nākusi no netālu esošas juridiskas personas teritorijas. Tiek lēsts, ka uzņēmuma darbinieki ir nolējuši naftas produktus lietus ūdens kanalizācijas sistēmā, no kuras piesārņojums ir nonācis jau tālāk upē.

Šonedēļ upē vēl turpinājās piesārņojuma likvidēšanas darbi, ko nodrošināja SIA "VentEko".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)