Banner 980x90

Pēc "PNB bankas" krīzes Daugavpils pašvaldība apsver iespēju līdzekļus glabāt Valsts kasē

Rīga, 3.sept., LETA. Ņemot vērā pieredzei, "PNB bankā" zaudējot vairāk nekā vienu miljonu pašvaldības un kapitālsabiedrību līdzekļu, Daugavpils pašvaldība apsver iespēju naudu glabāt Valsts kasē (VP).

Pašlaik pašvaldība izvērtē, kur turpmāk glabāt savus līdzekļus, tostarp tiek pieņemti lēmumi par naudas glabāšanu VK, šodien preses konferencē paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Pilsētas mērs arī pauda, ka jau laikā, kad strādājis Saeimā, lūdzis izvērtēt bankas stabilitāti, taču toreiz atbildīgās instances esot ziņojušas, ka banka ir stabila.

Tāpat Elksniņš, atsaucoties ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) kādā medija paustajam, nosūtījis Ekonomikas ministrijai un Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) vēstuli ar aicinājumu sniegt viedokli, "kuras komercbankas mūsu valstī darbojas stabili". Vēstulē arī lūgts sniegt padomu, "kurā no komercbankām pašvaldība var droši izvietot savus finanšu resursus un būt pārliecināta, ka tie netiks zaudēti".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka no ceturtdienas, 15.augusta, plkst.21 apturēta "PNB bankas" darbība. Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Bankas darbības apturēšanas dēļ Daugavpils pilsētas un tās kapitālsabiedrību budžeti var zaudēt 1,34 miljonus eiro, aģentūrai LETA sacīja Elksniņš. Viņš informēja, ka nekavējoties ir sasaucis darba sanāksmi par "PNB bankas" darbības apturēšanu. 

"Situācija pašvaldība ir nopietna - pilsētas budžets var zaudēt 672 000 eiro, savukārt pašvaldības kapitālsabiedrību budžeti - 665 000 eiro. Garantijas fonds nenodrošinās šo summu izmaksu," norādīja Elksniņš.

Daugavpils pilsētas Sociālajam dienestam pašvaldības vadītājs uzdevis sniegt nepieciešamo palīdzību tiem cilvēkiem, kuri palikuši bez izdzīvošanas līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)