Banner 980x90

Pēc neveiksmīgā mēģinājuma gāzt vicemēru Eigimu Elksniņš ierobežo viņa pilnvaras

Daugavpils, 25.aug., LETA. Pēc neveiksmīgā mēģinājuma gāzt Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku Rihardu Eigimu (Mūsu partija) domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) parakstījis rīkojumu, ar kuru pārņem savā pārraudzībā līdz šim vicemēra pārziņā bijušās jomas, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Saskaņā ar Daugavpils domes deputātu balsošanas rezultātiem par domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka atstādināšanu no ieņemamā amata, Eigims turpina ieņemt šo amatu, bet bez tiesībām parakstīt ar vietnieka darbu saistītus dokumentus.

Domes priekšsēdētājs Elksniņš parakstījis grozījumus rīkojumā par pienākumu sadali starp domes priekšsēdētāja vietniekiem. Saskaņā ar šiem grozījumiem pirmā vietnieka Eigima pārraudzības jomas tagad ir priekšsēdētāja pārraudzībā.

Tās ir - pašvaldības īpašumu pārvaldīšana un apsaimniekošana; pašvaldības īpašuma atsavināšana, iegāde un iznomāšana; palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā; pilsētas saimnieciskās darbības sekmēšana; jaunatnes jautājumi; civilstāvokļa aktu reģistrācija; sports un tā attīstībā, iedzīvotāju veselīga dzīvesveida veicināšana; sociālā joma.

Domes priekšsēdētāja vietnieku Valērija Kononova (S) un Līvijas Jankovskas (Mūsu partija) pārraudzības jomas nemainās.

Jau vēstīts, ka vakar, 24.augustā, Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Eigima atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Par Eigima atbrīvošanu no amata balsoja pieci deputāti, pret - astoņi.

23.augustā Daugavpils domē trīs no "Mūsu partijas" saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar "Saskaņu".

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - "Latgales partijai", piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)