Banner 980x90

Par Elksniņa pirmo vietnieku kļuvis Lāčplēsis

Rīga, 25.jūl., LETA. Šodien par Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) pirmo vietnieku ievēlēts bijušais domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

Lai arī pagājušajā nedēļā Elksniņš solīja pats rosināt abu vicemēru pārvēlēšanu, šodien domē skatīts viņa pirmā vietnieka Igora Prelatova ("Mūsu partija") iesniegums par atkāpšanos no amata, ko deputāti arī atbalstīja. Balsojumā gan nepiedalījās Prelatova partijas kolēģi Rihards Eigims un Aivars Zdanovskis, kurš pagājušajā nedēļā arī atkāpies no domes priekšsēdētaja vietnieka amata.

Pēc Prelatova atbrīvošanas no amata notika jaunā pirmā vicemēra ievēlēšana, un vienīgā kandidatūra amatam bija Lāčplēsis, kuru amatam virzīja Aivars Broks (Latgales partija). Pirmais vietnieks ievēlēts ar 11 balsīm "par", bet trīs vēlēšanu zīmes bija nederīgas.

"Lāčplēša kungs, es noņemu cepuri jūsu priekšā," pēc balsojuma atzina Zdanovskis.

Pašlaik domē notiek vēl viena vicemēra vēlēšanas, un šim darbam izvirzīts Prelatovs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā par atkāpšanos no amata kolēģiem paziņojis Zdanovskis, un viņš no amata atbrīvots. Pēc Zdanovska teiktā, domē tiek veidota 14 deputātu koalīcija, kurā netikšot iekļauts vien bijušais pilsētas mērs Eigims. "Mūsu partijai" un Latgales partijai jaunajā koalīcijā esot atvēlēta pa vienai mēra vietnieka vietai.

Vēlāk Elksniņš paziņoja, ka "es un mana komanda esam gatavi atbalstīt jebkuru kandidatūru neatkarīgi no tās politiskās piederības, bet kura vēlas strādāt un īstenot pilsētas attīstības plānu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)