Banner 980x90

Par Daugavpils novada domes vadītāju kļuvis līdzšinējais vietnieks

Jelgava, 8.nov., LETA. Ceturtdien ārkārtas sēdē par Daugavpils novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējās domes vadītājas Janīnas Jalinskas (Daugavpils novada partija) vietnieks Arvīds Kucins, kurš arī pārstāv Daugavpils novada partiju, aģentūra LETA uzzināja domē.

Kucins bija vienīgais kandidāts šim amatam un apstiprināts vienbalsīgi, "par" nobalsojot 17 deputātiem, ieskaitot pašu Kucinu.

"Paldies par jūsu vienotību balsojumā, jo bez vienotības nākotnē mēs nevarēsim iztikt - gan budžeta izveidē, gan pašvaldības attīstības jautājumos. Ja mums nebūs konsekvences, tad būs grūtāk attīstīt tās lietas, kuras mēs visi vēlamies panākt. Paldies par uzticību, lai mums izdodas strādāt visiem vienā virzienā," pēc balsojuma kolēģiem pateicies Kucins.

Līdzšinējā domes priekšsēdētāja, tagadējā Saeimas deputāte Jalinska pašvaldībā nostrādājusi vairāk nekā 30 gadus. Kopš 1985.gada viņa vadīja Daugavpils rajona Līksnas pagasta pašvaldību, 2005.gadā sāka pildīt Daugavpils rajona padomes priekšsēdētājas, bet kopš 2009.gada - Daugavpils novada domes priekšsēdētājas amata pienākumus.

"Es domāju, ka mūsu vilciens virzīsies uz priekšu pa šīm sliedēm, varbūt mazliet tikai citādāk. Bet jaunas tendences vērojamas arī Saeimas sastāvā, kas noteikti ienesīs savas korekcijas arī pašvaldību līmenī. Šobrīd darbs norit pie budžeta un mēs turpināsim strādāt," to, vai tiks turpināta iesāktās politikas pēctecība, komentējis Kucins.

Kopā ar Jalinsku darbu Saeimā sākuši vēl divi novada domes deputāti, un domē šodien apstiprinātas arī jauno, viņu vietā nākušo deputātu pilnvaras. Jalinskas vietā stājās Nīcgales pagasta zemnieku saimniecības "Ūsiņi" īpašnieks Ilmārs Skuķis (Daugavpils novada partija). Edgara Kucina vietā šodien deputāta mandāts apstiprināts speciālistam zemes jautājumos Vecsalienas pagastā, mērnieka palīgam SIA "LatTopo" un biedrības "Aizbildnis" valdes priekšsēdētājam Jevģenijam Gridasovam (S), bet Janīnas Kursītes vietā domē strādās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītājs Guntars Melnis (Latgales partijas).

Līdz ar domes deputātu izmaiņām tiks veiktas arī izmaiņas komiteju un komisiju sastāvos. Jaunais domes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka tas darba gaitu neietekmēs, jo jaunajiem politiķiem jau agrāk gūta politiska pieredze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)