Banner 980x90

Par 21% pieaudzis Daugavpils cietokšņa apmeklētāju skaits

Daugavpils, 27.okt., LETA. Kopš gada sākuma Daugavpils cietoksni apmeklējuši 46 539 cilvēki, kas ir par 21% vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā, aģentūru LETA informēja Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūras eksperte tūrisma jomā Lolita Kozlovska.

2017.gada tūrisma sezona Daugavpils cietoksnī bijusi ražīga gan aizvadīto pasākumu, gan arī apmeklētāju skaita ziņā. Līdzīgi kā pērn arī šogad visražīgākais mēnesis bijis jūlijs, kad cietoksnī viesojās vairāk nekā 15 000 apmeklētāju.

Apmeklētāju skaita pieaugumu tūrisma speciālisti skaidro ar pieaugošo Daugavpils starptautiskā vēstures rekonstrukciju klubu festivāla "Dinaburg 1812" popularitāti. Cietoksni atpūtai iemīļojušas gan ģimenes ar bērniem, gan tūristu grupas, gan arī individuālie ceļotāji.

No 1.maija līdz 31.septembrim apmeklētājiem cietoksnī bija atvērta arī 1.krasta lunetenes kordegarde (bijusī sardzes ēka), kuru šogad apmeklēja 8390 viesu. Tāpat ceļotāji labprāt izvēlējās ekskursijas gida pavadībā. Šogad Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūras gidi cietoksnī novadījuši jau 255 ekskursijas, kurās piedalījušies vairāk nekā 3750 ekskursantu.

Bez lielajiem pasākumiem - Muzeju nakts, Martas balles, Mākslas nakts, festivāla "Dinaburg 1812", Eiropas Kultūras mantojuma dienām, kas notiek cietoksnī, par tradīciju kļuvuši un apmeklētāju ievēroti ir arī mazāka mēroga pasākumi – Zāļu tirgus pirms Līgo svētkiem, Visvalža diena, Alus festivāls septembra beigās, dažādi sadanči, kā arī Latvijas valsts svētkiem veltītie tematiskie pasākumi novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)