Banner 980x90

Par 15 miljoniem eiro pārbūvēta šoseja no Daugavpils līdz Medumiem

Dauagavpils, 5.dec., LETA. Īstenojot Kohēzijas fonda atbalstītu projektu, ir pabeigta autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) pārbūve posmā no Daugavpils līdz Medumiem, aģentūru LETA informēja valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Būvdarbu rezultātā uzlabota ceļa nestspēja un izlīdzināts reljefs, veicot ievērojamus zemes darbus un atsevišķās vietās arī pamatu atbrīvošanu no kūdras. Atkūdrošanu bija nepieciešams veikt pavisam četros posmos gandrīz divu kilometru kopgarumā četru līdz sešu metru dziļumā, bet atsevišķās vietās kūdras slāņa dziļums sasniedza deviņus metrus.

Darbu gaitā ir sakārtoti arī ceļu pieslēgumi un vienmērīgāks kļuvis ceļa garenprofils – ceļā ir mazāk pauguru, kāpumi un kritumi ir lēzenāki, tādējādi ir uzlabojusies ceļa pārredzamība. Lai uzlabotu satiksmes drošību, rekonstrukcijas laikā izbūvēts rotācijas aplis krustojumā ar Daugavpils apvedceļu (A14) un pārbūvētas divas dzelzceļa pārbrauktuves, kā arī atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Būvdarbi sākās šā gada februārī, tos veica SIA "Binders", līgumcena - 15 miljoni eiro.

Pērn tika pārbūvēts šī autoceļa posms no Medumiem līdz Lietuvas robežai (156,4.-163,05. km). Tādējādi drošāks braukšanai un komfortablāks ir kļuvis viss ceļa posms no Daugavpils līdz Lietuvas robežai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)