Banner 980x90

OCTA polise nepieciešama ikvienam vadītājam. Uzzini, kur noformēt to izdevīgi!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Izbraucot uz autoceļa, ikviens vadītājs uzņemas atbildību gan par savu, gan par ceļabiedru drošību. Protams, neviens negrib nokļūt negadījumā un vēl jo mazāk pats to radīt. Izdevumi, kas rodas pat pēc neliela satiksmes negadījuma, ir pietiekami lieli, un segt tos no savas kabatas ir grūti. Pateicoties obligātai transportlīdzekļu apdrošināšanai visus izdevumus sedz apdrošinātājs. OCTA polise aizsargās Tavu maciņu no negaidītiem tēriņiem un ļaus justies droši uz autoceļiem.

Kādos gadījumos būs nepieciešama OCTA polise?
OCTA ir obligāta transportlīdzekļa apdrošināšana, tāpēc šī polise ir vajadzīga ikvienam satiksmes dalībniekam, kurš pārvietojas ar automobili, kravas mašīnu, mopēdu vai motociklu. Braucot bez polises, var saņemt gan naudas sodu, gan soda punktus, tāpēc parūpējies par polises noformēšanu laikus! 

OCTA polise atlīdzina izdevumus par visiem zaudējumiem, kas radušies avārijas rezultātā. Polise darbojas vienkārši – ja avāriju izraisīsi Tu, izdevumus segs Tavs apdrošinātājs, savukārt, ja būsi cietusī puse, Tev izmaksās atlīdzību avārijas vaininieka apdrošināšanas sabiedrība.

Ja kopā ar savu mašīnu būsi cietis satiksmes negadījumā, avārijas vaininieka OCTA polise atlīdzinās
- veselības kaitējumu;
- īpašuma zaudējumu.

Bet, ja Tu izraisīsi negadījumu, Tavs apdrošinātājs segs cietušajām pusēm
- ārstēšanas pakalpojumus;
- automašīnas remontu;
- ēku, sabiedriskā transporta pieturu, reklāmas stabu bojājumu novēršanu.

OCTA polise ir ne vien transportlīdzekļa, bet arī Tavu ienākumu apdrošināšana.

LTAB – galvenais atbildīgais par OCTA Latvijā
1997. gadā tika izveidots Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs jeb LTAB. Tas pats nepiedāvā apdrošināšanas vai starpniecības pakalpojumus, bet sniedz svarīgu informāciju par obligātu apdrošināšanu. LTAB
- atbild par apdrošināšanas fonda administrēšanu;
- pilda informācijas centra funkcijas;
- apkopo informāciju par akreditētiem un uzticamiem apdrošinātājiem;
- uztur OCTA datubāzi internetā, kas ļauj ātri pārbaudīt polises derīguma termiņu, atrast atbildīgo apdrošinātāju, saņemt izziņu par apdrošināšanas vēsturi.

OCTA polises piedāvā daudzas apdrošināšanas sabiedrības. Izmantojot LTAB mājaslapu ltab.lv, Tu ietaupīsi laiku, jo visi piedāvājumi jau ir apkopoti vienuviet. Aprēķini polises maksu ar kalkulatora palīdzību tiešsaistē un izvēlies izdevīgāko apdrošināšanas variantu. LTAB regulāri atjauno informāciju un publicē pārbaudītas un visiem transportlīdzekļu īpašniekiem saistošas ziņas. Ienāc ltab.lv un iepazīsties ar OCTA nosacījumiem pilnā apmērā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)