Banner 980x90

Novirza 13 000 eiro vēsturiskā naftas produktu piesārņojuma novēršanai Višķu tehnikuma ciemā

Rīga, 21.febr., LETA. Daugavpils novada pašvaldības budžetā 13 000 eiro tiks paredzēti vēsturiskā naftas produktu piesārņojuma novēršanai Višķu tehnikuma ciemā, lēmusi novada dome.

Piesārņojums radies pirms vairākiem gadu desmitiem, kad Višķu tehnikums kurināts ar mazutu, un tas izplatījies ap katlumāju. Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms aģentūrai LETA klāstīja, ka pašlaik vēl nav apzināts piesārņojuma apmērs.

Vides aizsardzības pasākumus pašvaldība sākusi īstenot tikai tagad, jo tikai nesen noteikts, ka zemesgabals ir piekritīgs pašvaldībai. Pagasta pārvalde veiks cenu aptauju, lai noteiktu piesārņojuma apzināšanas veicēju, kas teritorijā veiks urbumus. Tad arī kļūs zināms, cik bīstams videi un iedzīvotājiem ir vēsturiskais piesārņojums.

Proms apgalvoja, ka līdz šim sūdzības no iedzīvotājiem, piemēram, par dzeramā ūdens kvalitātes pasliktināšanos piesārņojuma dēļ nav saņemtas.

Kādreizējais Višķu tehnikums kopš 2015.gada ir Malnavas koledžas Izglītības programmu īstenošanas vieta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)