Banner 980x90

Nosaukti Daugavpils Universitātes "Gada balvas 2015" ieguvēji

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv

Nosaukti Daugavpils Universitātes (DU) "Gada balvas zinātnē" un "Gada balvas" ieguvēji, aģentūru LETA informēja DU sabiedrisko attiecību menedžere Zane Ločmele.

"DU Gada balvu zinātnē 2015" humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā piešķirta Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra vadošajai pētniecei Dr.oec. Olgai Lavriņenko - par izciliem zinātniskajiem sasniegumiem reģionālajā ekonomikā un DU starptautiskās atpazīstamības veicināšanu. Dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā šī balva piešķirta Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Ķīmijas un ģeogrāfijas katedras docētājai Dr.chem. Jeļenai Kirilovai - par nozīmīgu ieguldījumu organiskās ķīmijas pētījumos un DU starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

"DU Gada balvu jaunajam zinātniekam 2015" humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā saņems Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Kultūras pētījumu centra pētniece Dr.philol. Ilze Kačāne - par nozīmīgiem pētījumiem salīdzināmajā literatūrzinātnē, Rietumeiropas (britu) un latviešu literāro kontaktu izpētē, par DU atpazīstamības veicināšanu Latvijas un starptautiskajā zinātnes telpā. Dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā šo balvu saņems Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Ķīmijas un ģeogrāfijas katedras docētāja Dr.geogr. Santa Rutkovska - par nozīmīgu ieguldījumu invazīvo augu sugu bioģeogrāfijas pētījumos un DU starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

"DU Gada balvu 2015" nominācijā "Gada students" saņems akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Filoloģija (angļu filoloģija ar spāņu valodu)" 3.studiju gada studējošā Jana Ķapsņa, nominācijā "Gada mācībspēks" - Tiesību katedras profesors Vitolds Zahars, nominācijā "Gada medijs" - SIA "Latgales Laiks", valdes locekle Iveta Vālpētere, nominācijā "Gada sasniegums" - ERAF projekta "Daugavpils Universitātes studiju programmu kvalitātes uzlabošana un vides pieejamības nodrošināšana" ieviešana, projekta vadītāja Diāna Pušļaka, nominācijā "Gada darbinieks" - Svešvalodu katedras un Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras sekretāre Inesa Antonova, nominācijā "Gada labvēlis" - SIA "Axon Cable", bet nominācijā "Gada skola" - Dagdas vidusskola.

DU zināšanu un mūžīgās jaunības simbola - Hesperīdu zelta ābola - pasniegšanas ceremonija, kurā tiks sumināti un apbalvoti DU "Gada balvas zinātnē" un "Gada balvas" ieguvēji - labākie augstskolas darbinieki un studenti par 2015.gadā veikto ieguldījumu universitātes attīstībā un popularizēšanā -, notiks šodien plkst.18 Daugavpils teātrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)