Banner 980x90

Nodrošinājums Daugavpils mēra uzņēmumam piemērots pēc Eigima lūguma

Daugavpils, 6.nov., LETA. Nodrošinājums Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Riharda Eigima ("Mūsu partija") uzņēmumam piemērots pēc viņa paša lūguma, aģentūrai LETA apgalvoja Eigims.

"Kopš esmu iegādājies viesnīcu, tajā un atpūtas parkā "Stalkers" katru gadu veicam nelielus atjaunošanas remontus - remontējam sienas, kāpnes, u.t.t. Lai izremontētu visu uzreiz, mums pietrūkst finansējuma. Paši vērsāmies VID ar iesniegumu, kurā lūdzām maksājumu termiņa pagarinājumu uz 12 mēnešiem uz summu, par kādu šogad tiek veikts remonts, kam VID arī uzreiz piekrita un atbalstīja lūgumu," skaidroja Eigims.

Tā esot standarta situācija kā jebkurā bankā, kad, ņemot kredītu, kredīta ņēmēja īpašumam tiek piemērota hipotēka, lai viņš objektu nevarētu pārdot. Mēs tam piekritām un tas arī viss. Šo informāciju var pārbaudīt arī pašā VID.

Pašvaldības vadītājs neizslēdza iespēju, ka šādas informācijas parādīšanās varētu būt kārtējais iepriekšējā Daugavpils mēra Andreja Elksniņa pārstāvētās partijas "Saskaņa" pasūtījums.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pēc VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lūguma Uzņēmumu reģistrs piemērojis nodrošinājumu Daugavpils mēra Eigima piederošajai kompānijai SIA "Hokeja klubs Stalkers",.

Uzņēmumam piemērots liegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Atbilstoši VID informācijai politiķa uzņēmumam 26.oktobrī bija 2207 eiro liels nodokļu parāds.

Portāls "kompromat.lv" vēsta, ka 31.oktobrī zemesgrāmatā reģistrēta arī VID hipotēka attiecībā uz "Hokeja klubam Stalkers" piederošu viesnīcu, kas atrodas "Catlakšos" 6, Višķu pagastā, Daugavpils novadā. Šo īpašumu "Hokeja klubs Stalkers" 2013.gadā ieguvis no uzņēmuma "Allalin Trading", kas tagad pārdēvēts par "Aleksandra namu".

Pēc portāla vēstītā, attiecīgajā viesnīcā patlaban notiek aktīvi remontdarbi, taču Eigims nesenā preses konferencē tos atteicies konkrēti komentēt, aizbildinoties ar komercnoslēpumu.

"Hokeja klubs Stalkers" dibināts 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 15 650 eiro, bet tā vienīgais īpašnieks Eigims. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir deputāta māsa - Jolanta Volkoviča.

Kompānija pērn strādāja ar 27 383 eiro apgrozījumu un cieta 23 041 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)