Banner 980x90

No septembra palielinās braukšanas maksu Daugavpils sabiedriskajā transportā

Jelgava, 28.aug., LETA. Ar 1.septembri pieaugs maksa par Daugavpils sabiedriskā transporta izmantošanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldības AS "Daugavpils satiksme".

Turpmāk viena brauciena biļetes cena autobusos un tramvajos darbdienās un sestdienās pasažieriem būs 50 centi, svētdienās un svētku dienās - 25 centi. Pašlaik biļetes maksā 43 un 21 centu. Tiesības braukt bez maksas varēs izmantot tās pašas iedzīvotāju kategorijas, kas arī līdz šim izmantoja pilsētas transportu par brīvu.

Braukšanas maksas palielināšana pēdējo reizi veikta 2008.gadā. Uzņēmuma valdes loceklis Romans Savickis skaidroja, ka desmit gadu laikā ir augusi degvielas cena, nobraukums, turklāt autobusu parks ir novecojis un prasa ieguldījumus.

"Daugavpils satiksme" ir viens no lielākajiem pilsētas pašvaldības uzņēmumiem, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus Daugavpilī trīs tramvaju un 29 autobusu maršrutos ar 41 tramvaju vagonu un 49 autobusiem. Tramvaji un autobusi gadā pārvadā vairāk nekā desmit miljonus pasažieru.

"Firmas.lv" dati liecina, ka pārvadātāja pagrozījums 2017.gadā bijis 2 009 480 eiro, uzņēmums cietis 44 115 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)