Banner 980x90

No nākamā gada Daugavpils medicīnas koledžu plāno integrēt Daugavpils Universitātē

Rīga, 1.aug., LETA. Turpinot īstenot Daugavpils Universitātes (DU) attīstības stratēģiju, no 2018.gada 1.marta universitātē plānots integrēt Daugavpils medicīnas koledžu, tai kļūstot par DU aģentūru, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Pēc ministrijas paustā, šāds solis sekmēšot koledžas esošo studiju virzienu attīstību un jaunu programmu izveidi, studijas sasaistot ar zinātnisko pētniecību un izmantojot DU sadarbības iestrādes ar reģiona darba devējiem.

Ministrijas valsts sekretāra vietniece Agrita Kiopa uzsver, ka Daugavpils medicīnas koledža nodrošina kvalitatīvu speciālistu sagatavošanu reģiona ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēm, tās absolventi darba tirgū ir pieprasīti un novērtēti. "Novērtējot sasniegto un saskatot tālākās attīstības potenciālu, ministrija atbalsta koledžas kā augstākās izglītības iestādes stiprināšanu DU aģentūras statusā," skaidro Kiopa.

IZM informēja, ka DU prioritāte ir studiju programmu piedāvājuma atbilstība darba spēka pieprasījumam reģionā, tajā skaitā, izvērtējot iespējas paplašināt pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības piedāvājumu, ieskaitot medicīnas jomu sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti.

Ministrija norāda, ka arī koledža patlaban īsteno četras pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas studiju virzienā "Veselības aprūpe" - Māszinības, Ārstniecība, Sociālā aprūpe un Sociālā rehabilitācija, kā arī arodizglītības programmu "Māszinības". Koledžas integrācija nodrošinās iespēju turpināt profesionālo izglītības programmu īstenošanu un paplašināt piedāvāto studiju programmu klāstu, izmantojot DU sadarbības iestrādes ar reģiona darba devējiem, ļaus sasaistīt studijas ar zinātni un inovācijām, vienlaikus nodrošinot studējošo skaita pieaugumu un arī ārvalstu studentu piesaisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)