Banner 980x90

Neskatoties uz koalīcijas izjukšanu, Daugavpils mērs Eigims devies komandējumā uz Gruziju

Rīga, 23.okt., LETA. Neskatoties uz to, ka jau pagājušajā nedēļā faktiski bija izjukusi "Mūsu partijas" (MP) un Latgales partijas (LP) koalīcija, Daugavpils mērs Rihards Eigims (MP) šonedēļ ir devies komandējumā uz Gruziju, aģentūrai LETA apliecināja Daugavpils pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Daņilova.

Vēl pirmdien no rīta aģentūrai LETA domē pauda, ka Eigims atrodas savā darba vietā un viņam ir tikšanās, taču vēlāk ne pa mobilo, ne domes tālruni viņš vairs nebija sazvanāms. Šodien domē paziņoja, ka viņš ir devies komandējumā.

Daņilova skaidroja, ka 21.septembrī Daugavpilī norisinājies Starptautiskais biznesa forums, kurā citu starpā piedalījās pārstāvji no Batumi, kas ir Daugavpils sadraudzības pilsēta, kā arī Tbilisi. Pārstāvji no Tbilisi pauduši vēlmi attīstīt pilsētu sadarbību dažādās jomās un prezentējuši jau gatavus projektus un sadarbības idejas, kā arī uzaicinājuši Eigimu vizītē uz Tbilisi. Vizītes programmā ir ieplānotas tikšanās ar pašvaldības pārstāvjiem pieredzes apmaiņas nolūkā, ar vietējiem uzņēmējiem un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem.

Komandējuma laiks ir no 22. līdz 26.oktobrim. Šodien domē notikusi ārkārtas Finanšu komitejas sēde, kā arī ārkārtas domes sēde, ko sasaucis Eigima 1.vietnieks Igors Prelatovs (MP).

Savukārt rīt, 24.oktobrī, Daugavpils tiesa Preiļos sāks skatīt Eigima sūdzību par Valsts valodas centra pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā attiecībā uz viņa valsts valodas lietojumu, taču pašlaik aģentūrai LETA vēl neizdevās noskaidrot, vai tiesas sēde bez viņa klātbūtnes notiks.

Kā ziņots, LP izstājusies no koalīcijas ar Daugavpils mēra Eigima pārstāvēto MP, tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas, pirmdien sasauktajā preses konferencē paziņoja domes deputāts, LP priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā strādā MP un seši LP deputāti. Savukārt opozīcijā ir partija "Saskaņa" ar pieciem deputātiem.

Tikmēr vienīgās domes opozīcijas partijas - "Saskaņas" - deputāts Andrejs Elksniņš aģentūrai LETA pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas.

Lai arī Lāčplēsis paziņojis par iziešanu no koalīcijas ar Eigima pārstāvēto MP, Elksniņš uzskata, ka to nevar saukt par koalīcijas pamešanu. "Tā ir vienkārši fikcija. Viņi paziņo par iziešanu no koalīcijas, bet neprasa domes priekšsēdētāju atkāpties," uzskata Elksniņš.

Arī "Saskaņa" nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

Koalīcija faktiski izjukusi jau pagājušajā nedēļā, kad divām domes komitejām nomainīta vadība - opozīcijas partijas "Saskaņa" deputāts Valērijs Kononovs nomainījis Lāčplēsi Pilsētas saimniecības komitejas priekšsēdētāja amatā, savukārt cits "Saskaņas" pārstāvis Mihails Lavrenovs turpmāk vadīs Mājokļu komiteju, kuras vadībā viņš nomainījis Prelatovu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)