Banner 980x90

Nepabeigts dzīvokļa remonts: Ko darīt, ja pietrūkst līdzekļu?

Par to, lai mājās būtu ērti un omulīgi, ir patīkami rūpēties. Bieži vien tas nozīmē kādas jaunas mēbeles, mākslas darba, dekora, istabas auga iegādi. Taču reizēm ar maziem uzlabojumiem vien nepietiek. Nepieciešami lielāki ieguldījumi un nopietnāks remonts vai nu visā dzīvoklī, vai kādā konkrētā telpā. Dzīves telpa ar laiku nolietojas, kad tajā uzturamies ikdienā. Tādēļ, ja mājoklī nodzīvots jau ilgāks laiks vai arī ja tas tikai nesen iegādāts, noteikti prātā ir gana daudz uzlabojumu, kurus labprāt veiktu, lai ikdienā būtu vēl patīkamāk un ērtāk. 

Lai gan plāni var būt arī pieticīgi, naudas visām iecerēm var nepietikt. Un ieplānot pilnīgi visu savā ikdienā ir neiespējami. Ja Jūs esat spēris šo drosmīgo soli dzīvokļa remonta virzienā, tas ir apsveicami. Dzīvokļa remonts patiešām prasa daudz pūļu un ieguldījumu. Nepatīkama ir situācija, ka dzīvokļa remonta pusē pietrūkst līdzekļu, lai pabeigtu iesāktos darbus. 

Visbiežāk tas nozīmē, ka, uzsākot remontu, pietiekami rūpīgi neesat izplānojis visus ar remontu saistītos izdevumus. Taču, kā jau minēts iepriekš, visu ieplānot tomēr nevar. Un arī pašiem rūpīgākajiem plāniem var gadīties kādas neparedzētas izmaiņas – remonta laikā mainījusies kāda ideja un tas prasījis lielākas izmaksas, kāds darbs izmaksājis dārgāk, nekā bijām iecerējuši. Iemeslu var būt daudz, tādēļ remonts uz kādu brīdi apstājas. 

Ko darīt? 
Visām situācijām ir risinājumi, ja vien tos meklējam. Iesākumā, ja nepieciešami konkrēti materiāli, varam palūkoties dažādos sludinājumu portālos. Daudzi piedāvā sava mājokļa remonta laikā pāri palikušos materiālus par simboliskām cenām vai arī par brīvu (ar pašizvešanu). Tad jāvelta nedaudz laika un pūļu, meklējot internetā, plānojot un rēķinot, vai ar to pietiks. Turklāt šādā gadījumā jāiztiek ar to, ko var dabūt, ne tādiem materiāliem, kādus bijām sākumā iecerējuši. 

Varbūt meklēt alternatīvus risinājumus? Ja remonta pabeigšanai pietrūkst laika un darba roku, varam aicināt talkā radus un draugus. To pat var pasniegt kā neierastu darba talku ar uzkodām, atspirdzinošiem dzērieniem un labu mūziku. Tiesa, šāds risinājums iespējams tikai tad, ja draugi ir atsaucīgi un remonta pabeigšanai palikuši vairs tikai nelieli kosmētiskie darbi. 

Mūsdienu mājokļu dizaina idejas reizēm ir tik neparastas, ka iespējami pat dažādi nestandarta risinājumi, kā puslīdz pabeigto remontu pasniegt kā gala versiju. Taču tas vairāk tāds pašapmāns – ja arī ciemiņiem varam teikt, ka šis ir modernākais mājokļa risinājums, paši zināsim, ka tā nebūt nav. Un tas īpaši patīkamu sajūtu neradīs, vien apziņu par nepabeigto remontu.

Ņemot vērā, ka sava mājokļa remonts ir ieguldījums Jūsu nākotnē un dzīves komfortā, ir vērts to realizēt līdz galam. Ja pietrūkst līdzekļu, risinājums var būt patēriņa kredīts. Bet jāņem vērā, ka aizdevums būs jāatmaksā, tādēļ jāaizņemas atbildīgi.

Rūpīgi izplānojot un pārdomājot, kas vēl nepieciešams – naudas izteiksmē un veicamo darbu ziņā –, varat aprēķināt aptuvenās izmaksas. Šeit vienmēr, protams, labāk rēķināt, noapaļojot summu "uz augšu", jo, kā pieredze rāda, vienmēr labāk ierēķināt kādu neparedzētu izdevumu nekā palikt bez līdzekļiem un atkal iestrēgt remonta procesā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)