Banner 980x90

Nākamnedēļ noslēdzas priekšlikumu iesniegšana Daugavpils budžeta izveidei

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Nākamās nedēļas sākumā noslēgsies Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāžu priekšlikumu iesniegšana pašvaldības 2017.gada budžeta izveidei.

Kā Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē pastāstīja Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga, ir sagatavotas arī kopīgās vadlīnijas, pēc kurām iestādēm ir jāstrādā, tādēļ, domājams, darbs pie pašvaldības nākamā gada budžeta izveides būs raitāks. Pēc izpilddirektores prognozēm, konkrētāks 2017.gada budžeta redzējums varētu iezīmēties jau aptuveni pēc mēneša.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) norādīja, ka pašvaldība orientējas uz nelielu budžeta pieaugumu nākamgad. "Ir lietas, kuras mums uzliek par pienākumu likumdošana, piemēram, minimālās algas palielināšana, tāpat plānots paplašināt "sociālo paketi"," teica Lāčplēsis.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā ar Daugavpils mēra rīkojumu tika izveidota darba grupa pašvaldības 2017.gada budžeta projekta izstrādāšanai. Vadīt darba grupu, organizējot pašvaldības nākamā gada budžeta projekta izstrādi, uzdots domes izpilddirektorei Goldbergai. Darba grupā ir iekļauti un pie budžeta projekta izstrādes darbojas arī Daugavpils domes vadības pārstāvji, deputāti un speciālisti.

Kā aģentūra LETA noskaidroja domes Finanšu nodaļā, pašvaldības 2017.gada budžets varētu būt nedaudz lielāks nekā šogad. Pēc piesardzīgiem aprēķiniem par 5% budžetā varētu pieaugt dotācijas apmērs no Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda un no nodokļu ieņēmumiem.

Daugavpils pilsētas pašvaldības šī gada budžets ir 74,6 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)