Banner 980x90

Medmāsa no Daugavpils ieguva Gada balvu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijas Ārstu biedrība piešķīra Gada balvas medicīnā dažādās nominācijās. Nominācijā "Labākā medmāsa" balvu ieguva Anna Duļkeviča no Daugavpils reģionālās slimnīcas.

Kā pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv pavēstīja Daugavpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā, sveicot Annu, kolēģi  atcerējās, ka tieši viņa – medicīnas koledžas absolvente – pirms 30 gadiem piedalījās jaunās reģionālās slimnīcas svinīgajā atklāšanā. Visu savu dzīvi viņa nostrādāja šajā medicīnas iestādē. Šobrīd vada medmāsu kolektīvu kardioloģijas nodaļā. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka uzvarētāju noteica nevis komisija, bet paši pacienti, kuri deva Annas Duļkevičas darbam visaugstāko novērtējumu.

Slimnīcā strādā aptuveni 600 medmāsas, un absolūtais vairākums ir  profesionāles. Janvārī medmāsām, kuras ieguvušas atbilstošu izglītību, paaugstināja darba algu – apmēram par 50 eiro.  Kadrus Latgalei gatavo Daugavpils Medicīnas koledža. Šķiet, ka nevajadzētu būt nekādām problēmām. Diemžēl, pēdējā laikā absolventi arvien biežāk pamet Daugavpili.

Anna Duļkeviča uzskata, ka laime ne vienmēr slēpjas tālu no mājām. Ne velti saka, ka laimīgs ir tas, kurš labprāt iet uz darbu un pēc tam ar prieku atgriežas mājās draudzīgā ģimenē. To visu var rast šeit. Un arī to, ko ir tik ļoti grūti iegūt svešumā – apkārtējo cilvēku cieņu un atzinību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)