Banner 980x90

Mediķi vienojas ar Veselības ministriju un streiku nerīkos

Guntis Belēvičs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Guntis Belēvičs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) panākusi vienošanos ar Veselības ministriju (VM) un tomēr nestreikos.

Kā trešdien pēc teju divas stundas ilgām pirmsstreika sarunām žurnālistiem sacīja LVSADA vadītājs Valdis Keris, lai gan papildu nauda jeb vairāk par solītajiem 10 miljoniem eiro mediķu algu pieaugumam nav saņemta, arodbiedrība tomēr izlēmusi nestreikot.

Kā norādīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), ministrija kopā ar mediķu arodbiedrību veidos darba grupu, kura strādās, lai nākamgad atrastu papildu līdzekļus algu pieaugumam. Keris sacīja, ka budžeta grozījumus Saeimā tradicionāli skata gada vidū, proti, 2016.gada vidū komisijai būtu jānāk klajā ar skaidru plānu par līdzekļu pieaugumu mediķu algām. "Protams, nekur nav teikts, ka tas nevar notikt ātrāk," piebilda Keris.

Belēvičs sacīja, ka, ņemot vērā budžeta iespējas, tiks strādāts, lai papildu finansējumu varētu saņemt 2016.gada laikā, bet piemetināja - "ja būs tāda iespēja".

Kā aģentūrai LETA sacīja Keris, mediķu arodbiedrība neplāno atteikties no uzstādījuma mediķu algas nākamgad paaugstināt par 10%, kam nepieciešami 22 miljoni eiro. Viņš žurnālistiem norādīja, ka svarīgākais izlīguma nosacījums ir tas, ka darba samaksa nozarē nākamgad tiks paaugstināta ne mazāk kā par 5%. Līdz ar to arodbiedrība kopā ar ministriju strādās, lai nākamā gada budžetā atrastu nepieciešamos līdzekļus lielākam algu pieaugumam. "Mēs ceram, ka valdība un Saeima pierādīs, ka veselības aprūpe ir prioritāte ne tikai vārdos, bet arī finansējuma ziņā," uzsvēra arodbiedrības vadītājs.

Viņš gan arī sacīja, ka "būtu bijis labi" panākt algu paaugstinājumu par 10%, tomēr "sarunas ir sarunas".

Tāpat veselības ministrs norādīja, ka jūtas gandarīts par konstruktīvo sarunu gaitu, kā arī to, ka pilnībā piekrīt arodbiedrības viedoklim, ka nozarei hroniski trūkst finansējuma, tai skaitā speciālistu algām. "Nedrīkst apmierināties ar sasniegto - šajā virzienā būs jāturpina strādāt," sacīja Belēvičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)