Banner 980x90

Marta beigās Daugavpilī pirmizrādi piedzīvos krievu dramaturģes Korovkinas teātra izrāde "Metāllūžņi"

Rīga, 6.marts, LETA. 29.martā plkst.18.30 Daugavpils teātrī notiks iestudējuma "Metāllūžņi" pirmizrāde, aģentūru LETA informēja teātrī.

Izrādes režisore un lugas autore ir Alla Korovkina no Krievijas, kura pērn teātri iestudēja izrādi "Negaiss".

Korovkina ir režisore, dramaturģe, Samaras Maksima Gorkija vārdā nosauktā Akadēmiskā drāmas teātra aktrise, pedagoģe un Samaras aktieru meistardarbnīcas "Doktor Čehov" dibinātāja un vadītāja. "Metāllūžņi" ir viņas pirmā uzrakstītā luga. Tā kļuva par Samaras dramaturgu konkursa laureāti, nokļuva Satīras teātra konkursa finālā, jau iestudēta Sanktpēterburgā, Samarā, Ufā, un tagad tiek iestudēta Daugavpilī.

"Katra cilvēka dzīvē pienāk brīdis, kad sāc nemitīgi uzdot sev eksistenciālus jautājumus. Kāpēc es dzīvoju? Ko tālāk? Tāds brīdis pienāca arī man, un es nolēmu visas savas iekšējās pārdomas un novērojumus pierakstīt. Tapušo materiālu es nosūtīju dramaturgam Germanam Grekovam un režisoram Ļevam Stukalovam no Sanktpēterburgas, lai dzirdētu viņu viedokli. Viņi iedrošināja mani ar atzinīgiem vārdiem, protams, atsūtot arī savus ieteikumus. Tā tapa mana pirmā luga "Metāllūžņi"," klāstija Korovkina.

Izrāde vēsta par trīs sieviešu likteņiem. Caur smiekliem un asarām viņas dalīsies savos stāstos, kuros mīlestība un sāpes sakausētas kopā - nedalāmas. Par kopīgi izdzerto kafijas tasi, kas atstāta tālā pagātnē, bet tās aromāts iespiedies atmiņā tik stipri, par dzimtenes dāvāto un negaidīti atņemto, par spītīgu cīņu pretī uzvarai un ceļā gūtajām brūcēm.

"Jo dzīve ir kā metāllūžņu izgāztuve – te var atrast gan vērtīgus metālus, gan sarūsējušus krāmus. Bet kā lai nekļūdās, izvēloties nepieciešamo?! Katra no izrādē attēlotajām sievietēm meklē atbildi uz šo jautājumu," izrādi apraksta teātrī.

Izrādes "Metāllūžņi" lomas atveidos aktrises Jeļena Ņetjosina, Žanna Lubgāne un Irina Kešiševa.

"Katras aktrises izpildījumā lugas teksts atrod citādāku jēgu, bet, lai kur tiktu iestudēta mana luga, es katru reizi dzirdu no aktrisēm vārdus "tas ir par mani", kas nozīmē, ka mēs visas savā būtībā esam ļoti līdzīgas. Mēs visas vēlamies būt saprastas, mīlētas, un mums it visā nepieciešams aizrakties līdz būtībai," atzina režisore.

Zīmīgi, ka viens no lugā aprakstītajiem notikumiem piedzīvots tieši Daugavpilī - pirmā mīlestība un šķiršanās sāpes -, tāpēc lugas iestudējums Daugavpils teātrī režisorei ir īpašs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)