Banner 980x90

Marka Rotko mākslas centru tā dzimšanas dienā apmeklēja aptuveni seši tūkstoši cilvēku

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mākslas centrā, kas nosaukts pasaulslavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko vārdā, pilsētnieki un Daugavpils viesi sāka ierasties 24.aprīlī jau pirms plkst.11.00, kad bija plānota tā atvēršana. Šajā dienā kopā ar centra kolektīvu mākslas cienītāji nosvinēja Mākslas centra 3.gadadienu.

Kā pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv noskaidroja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, par ieejas biļeti kalpoja otiņas, ko apmeklētāji dāvināja Rotko centram.

Svētku atklāšanas laikā plkst.14.00 sāka līt, taču tas netraucēja svinību dalībniekiem iziet ārpus centra telpām, lai izbaudītu neparasto performanci un muzikālo priekšnesumu. Mākslas centru tā 3.dzimšanas dienā sveica pilsētas vadība, valsts institūciju un diplomātisko pārstāvniecību Latvijā pārstāvji. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis norādīja, ka trīs gadu laikā Mākslas centrs ir kļuvis ne tikai par ievērojamu objektu, bet arī ir būtiski ietekmējis pilsētas dzīvi.

Viens no svētku centrālajiem notikumiem bija Rotko zāles atklāšana, kurā ir izstādīti seši jauni abstraktā ekspresionisma mākslinieka oriģināldarbi. Darbi aptver visus mākslinieka daiļrades periodus: agrīno, sirreālistisko, pārejas un klasisko. Ekspozīcija tika izveidota ar ASV vēstniecības Latvijā finansiālo atbalstu.

Pateicoties partneru un pilsētas pašvaldības atbalstam un speciālistu pūlēm, Rotko centrs īsā laika periodā ir sasniedzis ievērojamus panākumus un kļuvis par vietu, kas piesaista tūristus, māksliniekus un visus pilsētniekus.  Par to liecina vien fakts, ka pagājušajā gadā tas tika iekļauts labāko un populārāko tūrisma objektu Latvijā Top-10, arī apmeklētāju skaits pārsniedza plānoto rādītāju.

Kā dāvana apmeklētājiem bija arī sešu jaunu izstāžu atklāšana par godu centra dzimšanas dienai. Darbu izvēlē speciālisti ievēroja vienu no stratēģiskajiem centra darbības virzieniem: daudzveidība dažādībā. Izstādēs ir apskatāmi dažāda stila un satura ārzemju, Latvijas un Latgales mākslinieku darbi.

Apmeklētāju uzmanību piesaistīja neparastās Olgas Rēlas lelles izstādē "Balto liliju sapnis", brīnišķīgie Baņutas Ancānes "Portreti" un Barbaras Gailes "Debesis".

Rotko centru tā dzimšanas dienā apmeklēja 5 700 cilvēki, kuri kopā centram uzdāvināja aptuveni 6 kilogramus otiņu. Mākslas centrs aicina apmeklētājus uz "Muzeju nakti" 21.maijā un jaunās izstāžu sezonas atklāšanu 15.jūlijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)