Banner 980x90

Marka Rotko mākslas centrā būs apskatāma Silvas Linartes personālizstāde "Redzējums"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvā iespēju, līdz piektdien, 14.oktobrim, Daugavpils novada kultūras centrā skatīt mākslinieces Silvas Linartes personālizstādi "Redzējums", pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs Mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijā ir 14 mākslinieces kompozīcijas, kas datējamas ar laika posmu no 2008.gada līdz 2015.gadam.

Māksliniece ir 2008.gada Starptautiskā simpozija "Mark Rothko 2008" dalībniece un kopš 2013.gada Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Starptautiskā glezniecības simpozija žūrijas locekle.

Izstāde Daugavpils novada kultūras centrā tiek organizēta kā Starptautiskā simpozija "Mark Rothko 2016" ietvara pasākums, kura laikā, 2016.gada 18.septembrī, simpozija dalībniekiem un citiem interesentiem notiks tikšanās ar mākslinieci, runājot par glezniecību, Rotko un redzējumu mākslā.

Silva Linarte ir dzimusi Daugavpils novada Līksnas pagastā. Bērnību pavadījusi izsūtījumā Krasnojarskas novadā Krievijā. Pēc atgriešanās Latvijā absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, kā arī Mākslas akadēmiju, iegūstot pedagoģes un gleznotājas kvalifikāciju. Strādājusi Rīgā, bet pēc valsts neatkarības atgūšanas atgriežas dzīvot Daugavpils novadā.

Māksliniece aktīvi glezno, piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Sarīkotas vairāk nekā 15 personālizstādes. Mākslinieces darbi glabājas daudzās privātkolekcijās ASV, Vācijā, Kanādā, Bermudu salās, Ķīnā, Zviedrijā, Norvēģijā.

"Bez gleznošanas dzīve būtu garlaicīgāka," tā saka māksliniece, un tas patiesi apstiprina padarīto un arī turpmāk darāmo. Silva ir unikāla glezniecības meistare ar sev raksturīgu un atpazīstamu triepienu, vieglumu, specifisku dūmaku un precīziem akcentiem, ko nevar salīdzināt ne ar vienu no glezniecības priekšgājējiem. Kopumā mākslinieces darbus raksturo: harmonija, līdzsvars, pozitīvā enerģija, askētisms.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)