Banner 980x90

"Lux Express" maršrutā Rīga-Birži-Daugavpils pirmajā mēnesī pārvadāti 10 038 pasažieri

Rīga, 25.jūl., LETA. Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" maršrutos Tallina-Rīga-Birži un Daugavpils-Birži pirmajā mēnesī pārvadāti 10 038 pasažieri, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lielāka interese ir tieši maršrutā Birži-Rīga, kurā pārvadāti 5380 pasažieri, bet maršrutā Birži-Daugavpils pārvadāti 4658 pasažieri. Mēneša laikā jaunajā maršrutā ir veikti 360 reisi, un aizpildītas ir vairāk nekā puse jeb 52% no autobusā paredzētajām pasažieru vietām.

"Mēs pozitīvi vērtējam to, ka pieprasījums pēc kvalitatīviem pasažieru pārvadājumu pakalpojumiem Latvijā turpina augt. Pēdējā laikā novērojama tendence ir plānot ceļojumus mēnesi vai pat divus uz priekšu, iegādājoties biļetes augusta un septembra ceļojumiem. Konkrētajos maršrutos populārākais biļešu iegādes kanāls ir interneta mājaslapa, sasniedzot gandrīz 90% no pārdotajām biļetēm," komentēja "Lux Express Latvija" valdes priekšsēdētājs Janno Ritsbergs.

Mēneša laikā "Lux Express" autobusos, tostarp arī jaunajā maršrutā, tika veiktas divas pārbaudes, tomēr nekādi pārkāpumi netika konstatēti. "Lux Express" vadība uzsver, ka jauno starptautisko maršrutu veikšanai ir saņemtas Eiropas Savienības starptautiskā maršruta licences.

Jau ziņots, ka "Lux Express" no 19.jūnija sācis regulārus pasažieru pārvadājumus ar autobusiem maršrutā Rīga-Birži-Daugavpils, kura izveidē uzņēmums investējis vienu miljonu eiro. Pārvadājumus uzņēmums plāno nodrošināt ar pilnīgi jauniem autobusiem.

Ekspresreisa Rīga-Birži-Daugavpils kopējais brauciena laiks ir apmēram trīs stundas un 25 minūtes. Autobusam ir pietura Lietuvas pilsētā Biržos, kur tas pavadīs 15 minūtes. Katru dienu ir trīs reisi gan no Rīgas, gan no Daugavpils ar atiešanas laiku plkst.7, plkst.12.30 un plkst.17.30.

Savukārt Autotransporta direkcija uzskata, ka šis maršruts ir nelegāls, jo "Lux Express" nav izsniegta atļauja pārvadājumiem maršrutā Rīga-Daugavpils.

"Lux Express Latvia" pērn strādāja ar 2,136 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, un peļņa bija 24 544 eiro, kas ir pieaugums 46,5 reizes, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 1994.gadā un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro. "Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)