Banner 980x90

LU tapis monogrāfisks rakstu krājums par Daugavpils novadu

Rīga, 23.okt., LETA. 26.oktobrī plkst.14 Daugavpils novada Vaboles pagasta kultūras namā tiks atklāts Latvijas Universitātes (LU) profesores Janīnas Kursītes-Pakules redakcijā tapis monogrāfisks rakstu krājums "Daugavpils novads. Vietas vērtība", kas raksturo novada kultūrvēsturisko un dabas daudzveidīgumu, aģentūru LETA informēja LU projekta vadītāja Jolanta Stauga.

Krājuma pamatā ir 2016. un 2017.gada vasarā LU un Daugavpils Universitātes (DU) pētnieku un studentu kopīgās mutvārdu vēstures un folkloras ekspedīcijās Daugavpils novadā ieraudzītais, sajustais, izpētītais. Lai gūtu dziļāku un plašāku ieskatu, piesaistīti arī pētnieki, kuri nepiedalījās lauka pētījumos, bet kuru zinātnisko interešu lokā ir norises Daugavpils novadā.

Krājumā Daugavpils novada savdabība atklāta 23 publikācijās, kas ietilpinātas trijās tematiskās nodaļās: "Novada identitāte: stabilais un mainīgais", "Novada vēsture, kultūrvēsturiskais un dabas mantojums", "Daugavpils novads 2016.-2017.: 'status quo' un jautājumi nākotnei".

'Autoru mērķis ir stiprināt sabiedrībā izpratni par šīs teritorijas kultūrvēsturisko un mūsdienu nozīmi, iepazīstinot ar daudzveidīgu dabas un kultūras vidi, kas abpus Daugavai cauri laikiem vienojusi dažādu etnosu, konfesiju un sociālo slāņu pārstāvjus," skaidroja Stauga.

Krājuma autoru vidū ir gan LU, DU un Latvijas Kultūras akadēmijas mācībspēki, gan citu institūciju nozares eksperti.

Grāmatas atvēršanas svētkos Vaboles pagasta kultūras namā būs iespēja satikt rakstu autorus un grāmatas radošo komandu, piedzīvot ekspedīciju laikā tapušās Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma dokumentālās filmas "No sētas uz sētu. Daugavpils novads" pirmizrādi un baudīt Vaboles pagasta etnogrāfiskās kopas "Vabaļis" muzikālu pārsteigumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)