Banner 980x90

Lieldienās Daugavpilī notiks koncerts, tirdziņš, olu kaujas un izklaides bērniem

Daugavpils, 4.apr., LETA. Vērienīgākie Lieldienu pasākumi Daugavpilī norisināsies Otrajās Lieldienās, 17.aprīlī, Vienības laukumā, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Tos ievadīs koncerts "Iešūpoju Lielu dienu", kurā piedalīsies Daugavpils kultūras centru un biedrību kolektīvi. Paralēli skanīgajam Lieldienu sveicienam no plkst.12 savu darbību sāks arī Lieldienu tirdziņš un Lieldienu darbnīcas bērniem, kurās varēs piedalīties olu krāsošanā, olu kaujās, olu ripināšanā un padižoties ar skaistāko olu.

Plkst.12:40 Lieldienām veltītu koncertprogrammu piedāvās atraktīvā un skanīgā Igauņu ģimene no Rēzeknes novada. Savukārt plkst.13.30 bērnus uz "brīvo mikrofonu" aicinās Lieldienu zaķis, kas par Lieldienu dzejoļiem un dziesmām būs sarūpējis saldas dāvanas.

Gatavošanās Lieldienām Daugavpilī sākās jau marta beigās. Patlaban Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā interaktīvu programmu 1.-6.klašu skolēniem "Leļļu pasaule". Tās gaitā bērniem ir iespēja ne tikai uzzināt par leļļu rašanās vēsturi, bet arī kopīgi izgatavot lelli - talismanu "dūjiņu", ko agrāk cilvēki taisīja, gatavojoties Lieldienām.

Nākamnedēļ, 12.aprīlī, plkst.18 Latviešu kultūras centrā izskanēs orķestra "Daugavpils Sinfonietta" garīgās mūzikas koncerts "Pie Jesu", programmā - D.B.Pergolēzi, H.Persela, J.S.Baha, G.F.Hendeļa, L.Vinči, T.Albinoni, A.Pērta un E.L.Vēbera skaņdarbi.

Lieldienu svinības Daugavpilī 19.aprīlī plkts.17.30 noslēgs Poļu kultūras centra radošo kolektīvu Lieldienu koncerts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)