Banner 980x90

Līdz novembra beigām izsludināta pieteikšanās Daugavpils izpilddirektora amatam

Jelgava, 2.nov., LETA. Līdz 20.novembrim kandidāti var pieteikties Daugavpils pašvaldības izpilddirektora amatam, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

No amata kandidātiem pašvaldība pieprasa augstāko izglītību, obligātu darba pieredzi vadošā amatā ne mazāk kā trīs gadi, latviešu valodas zināšanas augstākajā pakāpē un vismaz vienas no Eiropas Savienības oficiālajām valodām zināšanas sarunvalodas līmenī. Par papildu priekšrocību tiks uzskatīts amata pienākumu izpildei tālākizglītības kursu apmeklējums pēdējo trīs gadu laikā vismaz sešu akadēmisko stundu apjomā.

Izpilddirektora pienākumi ir organizēt domes izdoto saistošo noteikumu un citu normatīvo aktu izpildi, dot rīkojumus pašvaldības iestāžu vadītājiem, sagatavot priekšlikumus domei par iestāžu nelikumīgu un nelietderīgu lēmumu atcelšanu, ierosināt domei iecelt amatā vai atbrīvot no amata iestāžu vadītājus, pieņemt un atbrīvot no darba administrācijas darbiniekus. Tāpat izpilddirektoram jāorganizē saistošo noteikumu, domes lēmumu, domes priekšsēdētāja vai viņa vietnieku rīkojumu un citu normatīvo aktu izpilde un jāpilda citi pienākumi.

Kopā ar pieteikumu amata kandidātiem domē jāiesniedz redzējums par pilsētas pašvaldības izpildinstitūcijas darbības efektivitātes uzlabošanu.

Jau vēstīt, ka no partijas "Saskaņa" saraksta 13.Saeimā ievēlētā Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Inga Goldberga šonedēļ pēc balsojuma par viņas atbrīvošanu no amata deputātiem novēlēja pieņemt gurdus lēmumus pilsētas attīstībai.

Goldberga no amata atbrīvota vienbalsīgi, un pēc balsojuma saņēma pateicības vārdus no vairākiem domes deputātiem. Savukārt domes priekšsēdētājs Rihards Eigims ("Mūsu partija") Goldbergai pasniedza domes Goda rakstu, piebilstot, ka tas ir mazākais, ko dome var viņai pasniegt kā pateicību par paveikto darbu.

Pati Goldberga aicināja deputātus atcerēties, ka galvenais domes un pašvaldības darbu vērtētājs ir iedzīvotāji.

"Novēlu pieņemt gudrus lēmumus ne tikai par ikdienas jautājumiem, bet arī par tiem, kas atgrieztu un nostiprinātu pilsētu tajās pozīcijās, ko tā ir pelnījusi kā otrā lielākā Latvijas pilsēta," aicināja Goldberga, solot, ka pati turpinās darbu Saeimā pēc labākās sirdsapziņas.

Goldberga Saeimā ievēlēta no Saskaņas saraksta Latgales vēlēšanu apgabala.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)