Banner 980x90

Ļaunprātīgi nopostīta atpūtas vieta pie Nīcgales lielā akmens

Rīga, 12.dec., LETA. Vienu no AS "Latvijas valsts meži" (LVM) uzturētajām atpūtas vietām Latgalē pie Nīcgales lielā akmens šā gada 9. decembra naktī nopostījuši ļaundari, ļaunprātīgi nodedzinot un salaužot ietilpīgo koka astoņu stūru nojumi, solus un citus koka infrastruktūras elementus, liecina informācija LVM mājaslapā.

"Rūpējoties par atpūtas vietu saglabāšanu, LVM aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un nepostīt izveidoto infrastruktūru mežā, savukārt, redzot pārkāpumus, informēt policiju un LVM darbiniekus," uzsver LVM.

Kompānijā informē, ka par izdarīto pārkāpumu informēta policija, kas uzsākusi vainīgo noskaidrošanu, lai sauktu ļaundarus pie atbildības.

Nīcgales lielais akmens ir Latvijas lielākais dižakmens un tūristu apskates objekts Latgalē, Daugavpils novada Nīcgales pagastā. Līdzās tam izveidotā LVM atpūtas vieta gadu desmitiem bija iecienīta skolēnu grupu un citu apmeklētāju vidū.

LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā - meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. LVM attīsta, labiekārto un uztur vairāk nekā 350 sabiedrībai nozīmīgas vietas visā Latvijā - apskates objektus, atpūtas vietas, takas, skatu torņus un parkus.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)