Banner 980x90

Latvijā varētu nākties slēgt ap desmit skolām

Kārlis Šadurskis/ Foto no video
Kārlis Šadurskis/ Foto no video

Skolu tīkla optimizācijas rezultātā būt nepieciešams slēgt ap desmit skolām, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts Kārlis Šadurskis (V).

Viņš nevēlējās nosaukt precīzu skaitli, cik skolas būtu jāslēdz, taču uzsvēra, ka tie nav simti vai daudzi desmiti skolu. Tās esot aptuveni "desmit plus mīnus" mācību iestādes.

Politiķis norādīja, ka viņam nav precīzas statistikas par reālo bērnu skaitu skolās, tādēļ precīzu informāciju šobrīd pateikt nevarot. Taču, galvenais princips tiks ievērots, ka mazākajiem bērniem līdz 4.klasei, mācību iestādei jābūt pēc iespējas tuvāk mājām.

Kā ziņots, "Vienotības" izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts Šadurskis par vienu no galvenajiem mērķiem min racionāla izglītības iestāžu tīkla izveidi sadarbībā ar pašvaldībām.

Partijas "Vienotība" valde vakar nolēma izglītības un zinātnes ministra amatam topošajā valdībā virzīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Šadurski, ekonomikas ministra un premjera biedra amatam - Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu, bet labklājības ministra amatam - pašreizējo finanšu ministru Jāni Reiru.

Šadurskis ir bijis izglītības un zinātnes ministrs Einara Repšes valdībā no 2002.gada novembra līdz 2004.gada martam. Viņš Latvijas Universitātē ieguvis matemātikas doktora grādu. Šadurskis kā deputāts darbojies vairākos Saeimas sasaukumos, strādājis arī Eiropas Parlamentā, tāpat viņš arī ir profesors Rīgas Tehniskajā universitātē.

Politiķis jau iepriekš norādīja - ja būtu ministrs, tad pedagogu samaksas jaunais modelis tiktu sagatavots trīs mēnešu laikā, lai pēc tam par to varētu diskutēt ar iesaistītajām pusēm. Šadurskis ir pārliecināts, ka pedagogu minimālajam atalgojumam jābūt ievērojami augstākam nekā pašlaik un atalgojuma skaitļi varētu būt līdzīgi pašlaik izstrādātā modeļa projektā minētajiem. Politiķis būtu gatavs īstenot arī plašākas reformas, tostarp nepieciešams virzīties uz mūsdienīga skolu tīkla ieviešanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)