Banner 980x90

Latgales partija negrasās atteikties no Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka amata

Daugavpils, 30.okt., LETA. Pašlaik Latgales partija (LP) nepametīs Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, aģentūrai LETA apliecināja domes vicemērs Jānis Dukšinskis (LP).

Lai arī formāli politiskais spēks ir pametis koalīciju ar domes priekšsēdētāja Riharda Eigima "Mūsu partiju" (MP) vadību, Dukšinskis uzskata, ka partijai jābūt pārstāvētai domes vadībā, jāturpina iesāktie projekti, turklāt jāstrādā arī pie nākamā gada pašvaldības budžeta izstrādes.

Viņš pats pašlaik negatavojas no amata atkāpties, un uzskata, ka par viņa atbrīvošanu no amata jālemj deputātiem vai arī LP frakcijai, ja politiskais spēks redzēs, ka nespēj pildīt vēlētājiem dotos solījumus, atrodoties domes vadībā. Spiedienu pamest amatu Dukšinskis pēdējās nedēļās izjutis neesot.

Komentējot domes deputāta Andreja Elksniņa (S) izteikumus, ka MP un LP joprojām turpina strādās koalīcijā, Dukšinskis apgalvoja, ka tieši "Saskaņa" ir tā, kas pašlaik veido koalīciju ar MP, par ko liecina gan balsojumi komitejās, gan Rīgas mēra Nila Ušakova paziņojumi sociālajos tīklos, ka "Saskaņa" atkal ir pārņēmusi varu Daugavpilī. Turklāt šodien domes sēdē komiteju, kuru vadībā pašlaik ir no "Saskaņas" ievēlētie deputāti, priekšsēdētājiem plānots noteikt atalgojumu, kas likumā nav paredzēts. LP grasās balsot pret šo priekšlikumu, jo uzskata to par izšķērdību.

Dukšinskis klāstīja, ka domes turpina darbu, un pašlaik nav indikāciju, ka tā varētu nepildīt savas funkcijas. Viņam arī nav informācijas, ka būtu sākušās sarunas par jaunas koalīcijas veidošanos.

Vicemērs noliedza arī informāciju, ka MP un LP nesaskaņu viens no iemesliem ir arī izpilddirektora amats, kas kļūs vakants pēc tam, kad izpilddirektore Inga Goldberga sāks darbu 13.Saeimā. Šodien dome lems par viņas atbrīvošanu, un Dukšinskis stāstīja, ka politiski spēki nemaz nav runājuši par pretendentiem amatam, turklāt uz amatu tiks rīkots konkurss.

Savukārt Eigima vietnieks Aivars Zdanovkis (MP) aģentūrai LETA komentārus par koalīcijas iziršanu domē sniegt atteicās, jo šo jautājumu varot komentēt tikai pats Eigims. Zdanovskis apgalvoja, ka dome turpina darbu, viņš amatu pamest negrasās un presei nevajadzētu sacelt pārlieku lielu ažiotāžu.

Kā ziņots, LP izstājusies no koalīcijas ar Daugavpils mēra Eigima pārstāvēto MP, tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas, paziņoja domes deputāts, LP priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā strādāja MP un seši LP deputāti. Savukārt opozīcijā ir partija "Saskaņa" ar pieciem deputātiem.

Tikmēr vienīgās domes opozīcijas partijas - "Saskaņas" - deputāts Elksniņš aģentūrai LETA pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas.

Lai arī Lāčplēsis paziņojis par iziešanu no koalīcijas ar Eigima pārstāvēto MP, Elksniņš uzskata, ka to nevar saukt par koalīcijas pamešanu. "Tā ir vienkārši fikcija. Viņi paziņo par iziešanu no koalīcijas, bet neprasa domes priekšsēdētāju atkāpties," uzskata Elksniņš.

Arī "Saskaņa" nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)