Banner 980x90

Latgales partija aicina vēlēšanās Daugavpils domē iekļuvušo sarakstu līderus atteikties no pretenzijām uz mēra krēslu

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Vēlēšanās Daugavpilī lielāko iedzīvotāju atbalstu guvusī Latgales partija izplatījusi paziņojumu, kurā aicina visu domē ievēlēto sarakstu līderus atteikties no pretenzijām uz mēra krēslu.

"Latgales partija notikušajās pašvaldību vēlēšanās ieguva visvairāk balsu. Liela daļa pilsētas iedzīvotāju atbalsta domes deputātu pēdējo četru gadu laikā paveikto darbu. Viņi ir skaidri pauduši savu nostāju vēlēšanās un sagaida, ka šis darbs turpināsies. Tomēr jau ir izveidota koalīcija starp "Mūsu partiju" un partiju "Saskaņa", kuras paziņoja, ka panākt vienošanos ar Latgales partiju tām neizdevās. Patiesībā pārrunu galvenā tēma bija: kurš būs mērs, kurš - vicemērs un kā tiks sadalīti portfeļi. Ne vārda netika runāts par to, kādas ir jaunās domes prioritātes, kādi uzdevumi ir jārisina pirmām kārtām," teikts paziņojumā.

Paziņojuma autori atgādina, ka pēc iepriekšējām vēlēšanām pēc Latgales partijas iniciatīvas domē tika izveidota plaša koalīcija, kas ir tikai normāli, jo jautājumos, kas skar ceļu būvniecību, investoru piesaisti, labiekārtošanu, nav politikas. Savukārt patlaban pilsētā starp iedzīvotājiem tiekot būvētas politiskās barjeras.

"Pilsētai ir vajadzīgs miers un stabilitāte. Tāpēc Latgales partija nāk klajā ar priekšlikumu: visu triju domē ievēlēto partiju sarakstu līderiem atteikties no pretenzijām uz mēra krēslu. Katras partijas sarakstos ir ne tikai līderi, bet citi cienījami un izglītoti cilvēki, kuri spētu vadīt pašvaldību. Šo amatu varētu ieņemt Līvija Jankovska, Jānis Dukšinskis, Aivars Zdanovskis vai arī kāds cits no jaunievēlētajiem deputātiem," teikts paziņojumā.

Latgales partija ir paudusi gatavību atbalstīt pretendentus no citiem sarakstiem, kuriem nav nesamērojamu personīgo parādu, kuri nav nākuši klajā ar melīgiem paziņojumiem un kuriem nav pārmērīgu personīgo ambīciju.

"Latgales partija ir gatava kopīgam darbam, nevis bezjēdzīgām cīniņam, kas nedara godu pilsētai," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, Daugavpils domē, visticamāk, koalīciju veidos "Saskaņa" un Riharda Eigima "Mūsu partija". Tādējādi pašreizējais mērs Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija") varētu zaudēt mēra amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par Daugavpils mēru varētu tikt virzīts "Saskaņas" saraksta līderis Daugavpilī Andrejs Elksniņš, jo "Saskaņa" no šīm abām partijām vēlēšanās saņēmusi lielāku iedzīvotāju atbalstu. Līdz ar to Eigims iegūtu vicemēra amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)