Banner 980x90

Latgales jaunieši piedalīsies patriotiski militārā spēlē "Jaunie Latgales sargi"

Daugavpils, 12.dec., LETA. Ceturtdien, 14.decembrī, plkst.10 Daugavpils cietoksnī sāksies patriotiski militārā spēlē jauniešiem "Jaunie Latgales sargi", kurā varēs pierādīt izturību, zināšanas un komandas saliedētību, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākuma gaitā Latvijas armijas karavīru vadībā jaunieši sešās darbnīcās apgūs Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, tuvcīņas elementus, ievainoto aprūpi un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu, šaušanu, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa, kā arī ierindas mācību.

Pēc mācībām notiks praktiska zināšanu un prasmju pārbaude misijā "Atbrīvo Daugavpili!", kuras gaitā tiks simulētas 1919.gada Brīvības cīņas.

Spēles mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem.

Ar spēles palīdzību tiks veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tik veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

1.vietas ieguvēji balvā saņems jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu kopā ar "Tallink", otrās un trešās vietas ieguvēji attiecīgi dosies uz "Līvu akvaparku" un "Escape Room".

Komandu veikumu vēros un pasākumu vadīs ielu vingrošanas kustības iniciators, grupas Gainfast" solists, TV raidījumu vadītājs un ielu vingrošanas kustības līderis Kaspars Zlidnis.

Spēle "Jaunie Latgales sargi" norisinās Latvijas valsts simtgades programmā un ir veltīta Latgales kongresa simtgadei.To organizē Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa un SIA "Gimnasium".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)