Banner 980x90

Laivas iegāde: kā izvēlēties piemērotāko?

Tuvojoties vasaras sezonai, daudzi makšķernieki un dabas mīļotāji sāk domāt par laivas iegādi. Izvēle ir liela, tāpēc aktuāls jautājums ir – kurš variants būs piemērotākais? Turpinājumā daži kritēriji, kas palīdzēs izdarīt labāko izvēli. 

Individuālās prasības
Gumijas laivas mēdz būt dažādas. Tādēļ vispirms jāizvērtē, kādas ir Tavas individuālās prasības. Kādā veidā laiva tiks pārvietota? Vai to plānots piepumpēt uz vietas? Svarīgs jautājums ir arī – cik cilvēku vienlaikus izmantos laivu? Vērtējot laivas izmēru, vieta jāparedz arī mantu novietošanai. 

Viens no variantiem, kam dod priekšroku pieredzējuši makšķernieki, ir gumijas laivas ar stabilu koka grīdu. Tās būtiska priekšrocība – uz koka grīdas var stabili stāvēt un, piemēram, spiningot. Turklāt ar šāda tipa laivu var doties arī jūrā. Te gan jāatceras, ka šīs laivas vadīšanai nepieciešama C kategorijas braukšanas apliecība. Laivas ar koka grīdu parasti arī izmaksā vairāk. 

Tiem, kuriem vairāk interesē īsi atpūtas braucieni pa ezeru, iespējams, pietiks ar nelielu un pavisam vienkāršu laivu. Šādas laivas pieejamas patiešām plašā izvēlē – katrs var izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko laivas izmēru un aprīkojumu. Jāpiemin -  arī pavisam vienkāršākās gumijas laivas var aprīkot ar dzinēju. 

Laivas uzbūves elementi
Jo vairāk laika pavadīsiet laivā, jo lielāka nozīme tās uzbūvei un sniegtajam komfortam. Pievērs uzmanību krēsliem un to ērtumam, iespējai novietot makšķerēšanas piederumus un noķerto lomu, laivas pamatnes stabilitātei. 

Laivas tehniskie parametri
Meklējot piemērotāko risinājumu, jāizvērtē laivu tehniskie parametri, piemēram:
• laivas svars;
• motora jauda;
• maksimālais braukšanas ātrums;
• laivas uzrāviena ātrums;
• degvielas patēriņš.

Šie parametri dažādiem laivu modeļiem mēdz būt ļoti atšķirīgi, tādēļ svarīgi salīdzināt vairākas opcijas un tikai tad pieņemt gala lēmumu. 

Kvalitatīvas gumijas laivas arī internetā
Viens no variantiem, ja aktuāla laivas iegāde, ir doties uz kādu no specializētām tirdzniecības vietām. Taču tā nav vienīgā opcija. Tie, kuri vēlas iepirkties ātri un ērti, var izmantot arī interneta sniegtās iespējas. Tiešsaistē pieejams ne vien plašs laivu klāsts, bet arī saistoša informācija par jaunākajiem laivu modeļiem un vērtīgi ieteikumi. Kas būtiski – internetā daudz ātrāk un vienkāršāk var atrast arī budžetam piemērotāko risinājumu. 

Ja apsver laivas iegādi internetā, rūpīgi iepazīsties ar izvēlētā modeļa specifikāciju, un, ja nepieciešams, uzdod jautājumu pārdevējiem. Noteikti uzzini arī informāciju par laivas piegādes nosacījumiem un izmaksām. 

Ņem arī vērā, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā iespējams atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām. 

Laiva – lielisks elements vasaras atpūtā! Ieskaties plašajā piedāvājumā un izvēlies piemērotāko risinājumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)