Banner 980x90

Lai lāči guļ, Presto brauc tālāk

Jebkurš pieredzējis autobraucējs zina, ka braukt vasarā nozīmē pilnīgi kaut ko citu nekā braukt ziemā. Starp citu, nav tā, ka ziemā notiek vairāk ķibeļu nekā vasarā. Katram gadalaikam ir savas iezīmes. Taču vieglāk iet tiem, kuri vispirms iemācījušies braukt ziemā. Vasaras ķibeles uz ceļa vairāk saistās ar pārgalvību, no kuras pašam ir iespēja izvairīties.

Gluži vienkārši ir jābrauc pēc noteikumiem, nepārsniedzot atļauto ātrumu un tad visam vajadzētu būt kārtībā. Nav arī pie mums tik karsts, ka būtu jāsatraucas par braucamrīka vai šofera pārkaršanu, pat braucot no viena Latvijas gala līdz otram. 

Taču, braucot ar mašīnu ziemā, ir lietas, kuras vislabāk var iemācīties praksē, braucot pa piesnigušiem vai apledojušiem ceļiem. Globālā sasilšana Latvijas ziemu vēl pilnībā nav iznīcinājusi. Slidenie ceļi, puteņi un, protams, arī t.s. žļurga tuvojas. Šis ir laiks drosmīgajiem. Ja tu vēl ar auto nebrauc, tad ziema ir īstais brīdis, lai mācītos. 

Presto autoskola Daugavpilī aicina visus drosmīgos un bezbailīgos braukt gribētājus sākt mācīties tieši tagad. Pandēmijas laiks, protams, ir atnesis milzīgu postu visai pasaulei, bet pozitīvie vienmēr atradīs ko labu jebkurā situācijā. Izmanto šo mājās palikšanu un mācies teorijas nodarbības tiešsaistē, lai kur tu atrastos!

Apgūsti ceļazīmes uz dīvāna
Tieši tā. Kā jau daudzas mācību iestādes, arī Presto autoskola Daugavpilī piedāvā apgūt teoriju, izmantojot interneta pieslēgumu un kādu no viedierīcēm. Vislabāk gan izvēlēties datoru vai planšeti, jo ir svarīgi, ka ierīcei ir skaidrs attēls pietiekamā lielumā, kā arī iespēja pievienot austiņas un mikrofonu. 

Lai mazinātu cilvēku saskarsmi vienam ar otru (kas to būtu domājis, ka tā kādreiz būs jāsaka), Presto piedāvā gan izlasīt, gan arī noslēgt līgumu attālināti. Izlasi to mierīgi mājās pie tējas krūzes. Neiespringsti, ja kaut ko nesaproti. Piezvani vai uzraksti administrācijai. Noskaidro visu sīki un smalki – pārliecinies, ka neviens nevēlas tevi apkrāpt, un tikai tad paraksti līgumu. 

Mājaslapā ieraudzīsi, ka pat vēl nepiereģistrējoties jau ir redzams drīzāko nodarbību grafiks. Redzēsi, ka grafiks ir sagatavots visu pieejamo kategoriju nodarbībām gan latviešu, gan krievu valodā. Ja drīzumā varēs mācīties arī klātienē, tad daugavpiliešiem jāiet vai nu uz J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolu, vai arī uz Daugavpils 3. vidusskolu. Tiem, kas jau pāri skolas vecumam, varēs atcerēties skolas solu un to burvību, kā ir tajā sēdēt, un šoreiz patiešām ieklausīties, ko kāds mums var iemācīt. 


2x2 = 90 min
Par laimi, nav vēl ieviesta tāda sistēma, ka arī braukšanas nodarbības varētu apgūt no mājām. Protams, var mēģināt izmēģināt braukšanas simulatorus, bet tas nekad nebūs tas pats, kas braukt dzīvā satiksmē. Salīdziniet to kaut vai ar teātra skatīšanos vai sarunu internetā. Arī šīm lietām vislabāk notikt dzīvē. Neliels degvielas aromāts, motora rūkšana, vējstikla tīrītāji un skats uz vienkāršāku dzīvi - šīs sajūtas var saņemt tikai atrodoties pie īstas automašīnas stūres. 

Apgūstot autovadīšanu gan būs jāsamierinās un jāpavada kāds laika posms arī kopā ar braukšanas instruktoru. Mūsdienās cilvēki ļoti augsti vērtē laiku, tādēļ rūpīgi izvērtē, ar ko kopā to pavadīt. Presto nav atpalicējs, tādēļ bez liekām drāmām nepieciešamības gadījumā piedāvā iespēju instruktorus mainīt. Nepārproti. Visi instruktori savu arodu pieprot, taču katram ir sava pieeja un sistēma, kā iemācīt braukt arī Tev. Ja jūti, ka ar instruktoru neveidojas laba sadarbība, atrodi citu! Tev nav jāmaina līgums, vienkārši nomaini instruktoru. 

Presto ievēro visus ārkārtas situācijas dēļ ieviestos drošības pasākumus – instruktori mēra temperatūru, tiek dezinficētas virsmas, rokas un braucot jums abiem jālieto sejas aizsargs. 

Presto procentos
Visiem skaitļu mīlētājiem iesaku paskatīties jaunākos statistikas rādījumus CSDD mājaslapā. Salīdziniet lielākās auto skolas – Presto, Credo Autoprieks un Einšteins. Teorijas eksāmenā visas ir daudz maz līdzīgā pozīcijā, attiecīgi – 98,38; 96,21 un 97.60, Presto nedaudz pārspējot visas. Visvairāk cilvēku izkrīt tieši braukšanas eksāmenos, tomēr arī šeit Presto pārspēj gan "Credo Autoprieku" (39,36 %), gan "Einšteinu" (37,54), iegūstot 42,68% uzvarētāju. 

Jāatceras, ka, izvēloties autoskolu ar zemākiem sekmības procentiem, arī tavas iespējas kārtot eksāmenu atkārtoti pieaug. Turklāt tas nozīmē arī lielākus izdevumus, jo katra teorijas eksāmena cena ir 12.63 eiro, bet otrreizēja braukšanas eksāmena kārtošana maksā 38.52 eiro. Jo vairāk ir to, kas tiesības jau ieguvuši, jo lielāka iespēja, ka arī Tu tās iegūsi. Statistiski šobrīd tieši Presto starp lielajām autoskolām sola augstāko veiksmes procentu un iespēju eksāmenus nokārtot ar 1. reizi.

Bonusi
Ja ilgojies piedzīvojuma, nokārto tiesības 3 mēnešu laikā! Turklāt abus CSDD eksāmenus nokārto ar pirmo reizi! Vai tad ilgāk ar to ņemties tev vispār gribētos? Ja, mācoties Presto autoskolā, nokārtosi tiesības 3 mēnešu laikā, atpakaļ saņemsi iztērēto naudu par CSDD eksāmeniem – 51.15 eiro apmērā! It kā to nemaz nebūtu bijis! It kā tiesības tev būtu izsniegusi tieši Presto. Nu tādi viņi ir – kā vecāki, kas ar tukšām rokām mājās tevi nelaidīs. 

Varbūt tu jau pazīsti kādu talantīgu sacīkšu braucēju vai vēl labāk – kādu iznesīgu un prātīgu autovadītāju, kurš alkst papildus darba vai vēlas pārkvalificēties profesijā? Presto autoskola Daugavpilī dod iespēju arī nopelnīt. Piesakies darbā par braukšanas instruktoru! Varbūt tu zini kādu, kas labi "brauc" arī mutvārdos? Ir iespēja strādāt arī par teorijas pasniedzēju. Topošajam braukšanas instruktoram jābūt bakalaura grāda īpašniekam, savukārt teorijas pasniedzējam jāiegūst maģistrs. Par darba iespējām sazinies pa telefona numuru 28826828 vai raksti: zigmars@presto.lv. 

Kā būtu, ja nākamajos Ziemassvētkos tieši tu varēsi būt tas neatkarīgais, gādīgais šoferis, kas izvadās ballītes viesus pa mājām? Atliek vien cerēt, ka svinības būs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)