Banner 980x90

Lāčplēša dienas priekšvakarā Daugavpilī godinās kritušos karavīrus

Daugavpils, 10.nov., LETA. Pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku, šodien karavīru kapos un piemiņas vietās Daugavpilī tiks nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Plkst.12 notiks piemiņas brīdis Latvijas armijas karavīru brāļu kapos Luterāņu kapos. Plkst.11.30 no stāvvietas iepretim Daugavpils domei uz Luterāņu kapiem izbrauks autobuss, kurā interesenti bez maksas varēs nokļūt līdz pasākuma norises vietai.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā šodien no plkst.10 līdz 16 notiks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija, bet plkst.14 muzeja pagalmā notiks Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumi.

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, plkst.15.30 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks Daugavpils jaunsargu vienību svinīgā solījuma došanas ceremonija.

Lāčplēša dienas pasākumus Daugavpilī turpinās Lāpu gājiens, kurš sāksies no Daugavpils Universitātes (DU) korpusa Parādes ielā 1 un virzīsies pa Daugavas, Saules, Muzeja, Lāčplēša, Mihoelsa un Rīgas ielu līdz Vienības laukumam. Pulcēšanās gājienam Dubrovina parkā iepretim DU sāksies no plkst.16.30. Gājienā piedalīsies Zemessardzes, Robežsardzes un vietējās pašvaldības pārstāvji, skolu jaunatne, studenti, jaunsargi un citi interesenti.

Iesaistīties gājienā aicināti uzņēmumu, iestāžu, sabiedrisko organizāciju un biedrību pārstāvji, ikviens daugavpilietis un novada iedzīvotājs. Tā kā lāpu skaits ir ierobežots, individuālie gājiena dalībnieki aicināti ierasties ar līdzpaņemtām lāpām un svecēm, ko gājiena noslēgumā Vienības laukumā varēs ievietot Latvijas kontūrā vai tuvumā izvietotajos speciālajos statīvos.

Rosinot īpašu svētku noskaņu, plkst.17.45 Vienības laukumā notiks Lāčplēša dienai veltīts vīru ansambļa "Dobeles zemessargi" koncerts.

Lāčplēša dienai veltītus pasākumus rīko Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils Kultūras pārvalde un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)