Banner 980x90

Labs tvaika nosūcējs – kādas īpašības to raksturo?

Tikko ceptu pankūku smarža, vecmāmiņas kotletīšu aromāts… Tas viss parasti saistās ar patīkamām sajūtām. Mēdz teikt, ka ēdiens smarža ir tā, kas rada mājīguma sajūtu. Diemžēl ne visi ēdieni smaržo jauki, un ir gadījumi, kad dūmi, dažādi aromāti un piedegumi kopā veido visai nepatīkamu buķeti. Lai gaiss virtuvē būtu tīrs, vērtīgi ir ierīkot tvaika nosūcēju. Interneta veikals 220.lv apkopojis svarīgāko informāciju par to, kas raksturo labu tvaika nosūcēju un kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko. 

Piemērots darbības princips. Tvaika nosūcējam ir jāspēj efektīvi attīrīt virtuves gaisu no dūmiem, tvaikiem, garaiņiem un aromātiem, kas rodas ēdiena gatavošanas laikā. Lai arī eksperti iesaka izvēlēties nosūcējus, kuri novada uzsūkto gaisu prom no telpas, ir iespējams iegādāties arī iekārtas ar recirkulācijas funkciju, kad uzsūktie tvaiki tiek izvadīti caur ogles filtru un nonāk atpakaļ virtuvē. 

♦ Atbilstošs apgaismojums. Tvaika nosūcējs ir vērtīgs papildinājums virtuvē, taču, tā kā tas atrodas virs plīts, samazinot dabiskās vai griestu lampas gaismas piekļuvi ēdiena gatavošanas zonai, svarīgi ir izvēlēties modeli, kuram ir iestrādāta arī apgaismojuma funkcija, kas ļauj ērti pārskatīt visu, kas norisinās uz plīts. 

♦ Pietiekama gaisa caurplūsma. Ienākot 220.lv, redzēsi, ka tvaika nosūcēji internetā ir pieejami ar atšķirīgiem gaisa caurplūsmas apjomiem. Eksperti norāda, ka nosūcējus šajā gadījumā izvēlēties ir diezgan vienkārši, proti, jo lielāka caurplūsma (m3/st.), jo labāk tas attīrīs gaisu. Gāzes plītīm parasti iesaka izvēlēties tvaika nosūcējus ar lielāku gaisa caurplūsmu. 

♦ Pareizais izmērs. Ne visi tvaika nosūcēji pieejami vienā un tajā pašā izmērā. Tāpat kā atšķiras plītis un gatavošanas virsmas, arī šī virtuves tehnika atrodama dažādos lielumos. Ja pērc jaunu nosūcēju, lūkojies pēc tāda, kura platums ir tāds pats kā gatavošanas virsmai. Ja izvēlēts salas tipa nosūcējs, tam vajadzētu būt par vismaz 15 centimetriem platākam nekā plīts, lai uzsūktu visus tvaikus un aromātus. 

♦ Zems trokšņa līmenis. Lai arī ražotāji parasti norāda katra tvaika nosūcēja radītā trokšņa līmeni, tie var būt diezgan subjektīvi izvērtēti un grūti salīdzināmi. Parasti šīs tehnikas modeļus iedala divās grupās – skaļie un klusie. Atceries, ka, jo jaudīgāks būs nosūcējs un jo spēcīgāku režīmu izvēlēsies, tas darbosies skaļāk. 

Pirms izvēlies īsto modeli, ņem vērā:
• Vai Tavā virtuvē ir ventilācijas šahta? Ja tā, šī priekšrocība Tev var ietaupīt diezgan daudz līdzekļu, ierīkojot tvaika nosūcēju. Pievērs uzmanību visiem izmēriem, lai nodrošinātu, ka iegādātais modelis būs savienojams ar ventilācijas cauruli. 
• Kāds ir Tavas virtuves dizains? Neatkarīgi no tā, vai Tu veic remontu virtuvē vai arī iekārto telpu pirmo reizi, plīts vai tās virsmas atrašanās vieta noteiks, kāda tipa tvaika nosūcēju pirkt. Ja virs ēdiena gatavošanas zonas ir skapīši, izvēlies izvelkamo tvaika nosūcēju. Savukārt, ja šī platība ir brīva, pilnībā pietiks ar pie sienas montējamo modeli. 
• Kāds ir virtuves iekārtas dizains un krāsa? Pārliecinies, ka izvēlies tādu nosūcēju, kas iederas kopējā telpas interjerā. 220.lv piedāvā dažādu dizainu modeļus baltā, melnā, metāla un citās krāsās. 
• Pievērs uzmanību cenai. Izvēloties tvaika nosūcēju, jāzina, ka tie pieejami diezgan plašā cenu diapazonā. Ja vēlies, lai tas kalpotu vismaz pāris gadu, nav ieteicams dot priekšroku lētākajiem modeļiem. Laba izvēle ir vidējas cenas nosūcējs, kas darbosies pietiekami kvalitatīvi un neiegriezīs pamatīgu robu Tavā budžetā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)