Banner 980x90

Komfortablas mēbeles mājoklim

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mēbeļu izvēle mājoklim nebūt nav vienkārša. Ideālajā variantā dodamies uz kādu mēbeļu salonu vai veikalu, izvēlamies visas mēbeles, kas vajadzīgas mūsu jaunā mājokļa iekārtošanai, vai mēbeles, ko vēlamies nomainīt esošajā mājoklī, samaksājam un gaidām, kad tās piegādās mums uz mājām. Diemžēl šāds scenārijs visbiežāk redzams tikai filmās – dzīvē realizēt šādu scenāriju tikai retajam ir pa spēkam. Un, tā kā dzīvojam reālajā, ne filmu pasaulē, mēbeļu izvēle un iegāde nav nemaz tik ātrs un vienkāršs pasākums. 

Visbiežāk mājokļa iekārtošana notiek pakāpeniski, ilgākā laikā, krājot līdzekļus un iegādājoties vispirms pašas nepieciešamākās mēbeles dzīves telpas apdzīvošanas vajadzībām (gultu, dīvānu, krēslus, galdu un tamlīdzīgi), tikai vēlāk papildinot un "apaudzējot" mājokli ar papildu mēbelēm, dekorācijām un interjera priekšmetiem. 

Un arī tad, kad esam iekārtojuši visu mājokli pirmo reizi, tas nav uz mūžu! Lai gan dzīves telpas atsvaidzināšanai reizēm pietiek ar minimālu remontu vai vienkāršu mēbeļu pārbīdīšanu citās pozīcijās (kas var ļaut mums atklāt, ka vietas telpās patiesībā ir daudz, ja vien izvēlamies pareizo mēbeļu novietojumu), tomēr reizēm nepieciešams iegādāties arī jaunas mēbeles, jo arī mēbeles ar laiku nolietojas. 

Viena no mēbelēm mājoklī, kas tiek lietota visintensīvāk, ir viesistabas vai dzīvojamās istabas dīvāns! Īsāk sakot, dīvāns, ap kuru ikdienā notiek vislielākā aktivitāte – uz tā atpūšamies, lasām, skatāmies televizoru, reizēm arī strādājam, paņēmuši klēpjadatoru, uz dīvāna spēlējas bērni un reizēm, pat ja nav atļauts, atpūšas mājdzīvnieki! Tā nu dīvāns no dažādu ikdienas aktivitāšu darbībām cieš visvairāk. Tostarp – uz tā gadās izliet sulu, jātīra no dzīvnieku spalvām vai drupačām (jo bieži vien, skatoties vakara filmu, uz dīvāna ņemam līdzi arī našķus). 

Visērtākie un komfortablākie, nerunājot par to, ka ar iespēju satilpināt uz filmu vakaru lielāku ģimeni uz viena dīvāna, ir stūra dīvāni! Ja esam jauna dīvāna meklējumos, šo iespēju noteikti der aplūkot! Stūra dīvāni nav nemaz tik masīvi un neaizņem pārāk daudz vietas telpā (kā reizēm tiek uzskatīts). Turklāt stūra dīvāni nav obligāti vienmēr jānovieto tieši telpas stūrī – dīvānu tikpat labi varam novietot telpas centrā, radot pavisam citu telpas izkārtojumu, padarot to interesantāku un neparastāku. Ja esam nolēmuši stūra dīvānu tomēr novietot stūrī, iespējams, ir vērts pameklēt lielāku? Tāpat stūra dīvāni kalpo kā lieliski viesu naktsmāju nodrošinātāji – uz kārtīga stūra dīvāna var sagulēt pat 3–4 draugu kompānija. Ja stūra dīvānu izvēlamies izlaižamu, iegūstam papildu guļvietas mājās, turklāt plašas. 

Ja telpa, kurai meklējam dīvānu, nav pārāk liela, tomēr stūra dīvāni šķiet vispatīkamākā izvēle, varam meklēt stūra dīvānu, kam nav tik izteikta stūra daļa, un to būs ērti izmantot sēdēšanai. Parasti mazākiem stūra dīvāniem uz nelielās stūra daļas sēdēt nemaz nav tik ērti, tāpēc raugāmies, vai varam to novietot telpā tā, lai uz stūra daļas varētu apsēsties no abām pusēm – tas padarīs sēdēšanu uz nelielā dīvāna stūra daudz ērtāku. 

Stūra dīvānu nevar novietot nepareizi. Lai gan tiek uzskatīts, ka stūra dīvāns obligāti jānovieto ar garāko malu gar sienu, tas nebūt nav vienīgais risinājums – reizēm tieši pretēji izskatās vislabāk un būs visērtāk. Tas atkarīgs no pārējā telpas iekārtojuma un pašu vēlmēm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)